Quantcast

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sumažėjo

  • Teksto dydis:

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) praėjusią savaitę sumažėjo, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis kovo 7–13 dienomis siekė 50 atvejų 10 tūkst. gyventojų, savaite anksčiau – 58 atvejus 10 tūkst. gyventojų.

Praėjusią savaitę didžiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis užfiksuotas Telšių apskrityje, mažiausias – Marijampolės apskrityje. Iš viso šalyje buvo nustatytas 61 gripo atvejis, ankstesnę savaitę gripas buvo diagnozuotas 63 asmenims.

Praėjusią savaitę Lietuvos ligoninėse gulėjo devyni gripu sergantys pacientai: aštuoni iš jų buvo nepilnamečiai, vienas 2–17 metų amžiaus grupei priklausantis asmuo buvo paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių.

Pernai tuo pačiu laikotarpiu bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 11,5 atvejo – daugiau nei keturis kartus mažesnis nei šiemet.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2022 metų devintą savaitę 460 ėminių, paimtų COVID-19 ligai nustatyti, buvo tirti ir dėl gripo viruso. Nė viename ėminyje gripo virusas nebuvo rastas.

Situacija Kauno apskrityje

NVSC Kauno departamentas informuoja, kad 10-osios metų savaitės duomenimis, sergamumas gripu ŪVKTI Kauno apskrityje siekia 50,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas užregistruotas Kėdainių rajone – 66,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Mažiausiai serga Kauno rajono gyventojai.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose sumažėjo 13 proc., užregistruotas vienas gripo atvejis Kaune. Vaikai sudaro 43 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Kauno apskrities ligoninėse asmenų, 10-ąją savaitę hospitalizuotų dėl gripo, nebuvo.


Šiame straipsnyje: gripasperšalimo ligosŪVKTI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių