Quantcast

Septynioliktąja koronaviruso auka tapo dziudo treneris, išugdęs daug mokinių

  • Teksto dydis:

Penktadienio rytą Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė, kad koronavirusas Lietuvoje pasiglemžė septynioliktąją gyvybę. Paaiškėjo, kad šįkart koronaviruso auka tapo Šiaulių rajone gyvenęs 61 metų žinomas dziudo treneris Valdas Jasotis, informuoja portalas 15min.lt.

Lietuvos imtynių federacija savo puslapyje įkėlė V. Jasočio nuotrauką su prierašu: „Be žodžių. Valdas Jasotis 1958 m. liepos 3 d. – 2020 m. balandžio 9 d.“

Gruzdžių miestelio seniūnė Nijolė Bagdonavičienė teigė, kad vyras – buvęs dziudo imtynių treneris. „Tikrai žinomas ir puikus žmogus. Seniūnijoje daug padėjęs ir daug mokinių išmokinęs. Ir prizines vietas visada laimėdavo“, – apie V. Jasotį sakė seniūnė.

Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika pranešė, kad koronavirusas šioje įstaigoje mirusiam pacientui buvo nustatytas tik po mirties. Ligoninės direktoriaus teigimu, šis mirties nuo COVID-19 atvejis buvo kitoks nei iki šiol.

„Pacientas buvo atvežtas vakar per pietus į Šiaulių ligoninę iš Gruzdžių, nedidelio miestelio. Mes turime labai daug informacijos apie jo anamnezę. Pasakojo sūnus, kad pacientas yra apie 30 metų nesilankęs pas medikus dėl to, kad bijojo“, – prie Respublikinės Šiaulių ligoninės surengtoje spaudos konferencijoje penktadienį žurnalistams pasakojo R. Mažeika.

Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius taip pat informavo, kad pacientas labai mažai vaikščiojo, o maistą į namus jam atveždavo sūnus. Pacientas ketvirtadienio dieną jau nebeatsiliepė į telefono skambučius, o sūnui nuvažiavus patikrinti, pasak R. Mažeikos, su pacientu buvo sudėtinga susikalbėti.

Kadangi buvo įtariama COVID-19, nors pacientas vienas gyveno nedideliame miestelyje, vis tiek buvo daromas tepinėlis, ir šiandien ryte paaiškėjo, kad tepinėlis yra teigiamas.

„Bendrauti buvo sunku, į klausimus atsakinėjo neadekvačiai, todėl buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba ir pacientas buvo atvežtas greitosios pagalbos automobiliu į Šiaulių ligoninę“, – informavo ligoninės direktorius, akcentuodamas, kad pacientui pasireiškė simptomai, kurie gali būti priskirti prie įvairių galvos smegenų ir psichikos susirgimų.

R. Mažeikos teigimu, priimant pacientą buvo laikomasi visų saugos reikalavimų, medikai dėvėjo asmens apsaugos priemones.

„Pacientui buvo atlikta krūtinės ląstos rentgenograma, rastas plaučių uždegimas, kardiogramoje – prieširdžių nepakankamumas. Kadangi kontaktas buvo labai sudėtingas, pacientas pagal mūsų algoritmus buvo su apsaugos priemonėmis nuvežtas į švarų skubios pagalbos skyrių“, – informavo R. Mažeika, dar kartą pabrėždamas, kad buvo laikomasi visų saugumo reikalavimų.

Pasak ligoninės direktoriaus, pacientui skubios pagalbos skyriuje buvo atlikta kompiuterinė tomografija, po kurios pacientą ištiko staigi klinikinė mirtis.

„Tuomet buvo iškviesta reanimatologų komanda, kuri taip pat su apsaugos priemonėmis atvyko, bet reanimacinės priemonės buvo neefektyvios ir pacientas 20 valandą mirė“, – informavo R. Mažeika.

„Kadangi buvo įtariama COVID-19, nors pacientas vienas gyveno nedideliame miestelyje, vis tiek buvo daromas tepinėlis, ir šiandien ryte paaiškėjo, kad tepinėlis yra teigiamas“, – pridūrė jis.

R. Mažeika informavo, kad nuo koronaviruso mirusiam pacientui buvo per 60 metų, jis priklausė rizikos grupei. Ligoninės direktoriaus teigimu, tai labai įdomus ir keistas koronaviruso atvejis, kadangi pacientas kilęs iš mažo miestelio, didžiąja laiko dalį leido namuose, o kur galėjo užsikrėsti virusu, yra neaišku.

„Čia yra labai svarbus epidemiologinės situacijos, kontaktų surinkimas ir t. t.“, – sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius.

Pasak R. Mažeikos, dėl koronaviruso bus tiriamas ir paciento sūnus.

Penktadienio ryto duomenimis, Lietuvoje patvirtinti 999 ligos atvejai. Per ketvirtadienį patvirtinti 44 nauji ligos atvejai, ištirti 3242 ėminiai.

Iki šiol iš viso ištirtas 36 051 ėminys dėl įtariamo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Apkretet patys pratestave su uzkrestu testu.

123

123 portretas
Naujausi p. Verygos paskelbti duomenys. Lietuvos ligoninės perpildytos, gydytojai ant išsekimo ribos, šiuo metu guli 130 sergančiųjų

Anonimas

Anonimas portretas
Nurašė koronai,ir viskas daug paprasčiau;nei skrodimo,niekas nesiaiškins kodėl mirė,gal medikai ką pražiūrejo,ir laidotuvės nesudėtingos,nebrangios...Matyt insultas įvyko,juk darė kompiuterio tomografiją.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių