Quantcast

Seimas ėmėsi siūlymo dėl baudų už medikų įžeidimą: tai įsisenėjusi ir sisteminė problema

Seimas ketvirtadienį ėmėsi parlamento vadovės Viktorijos Čmilytės-Nielsen inicijuotų pataisų, kurios numatytų baudas už viešąsias paslaugas teikiančių asmenų – medikų, socialinių darbuotojų – garbės ir orumo pažeminimą, įžeidimą.

„Įžeidus ir agresyvus elgesys su paramedikais ar kitais viešąsias paslaugas teikiančiais asmenimis, deja, yra įsisenėjusi ir sisteminė problema. Mano įsitikinimu, turime kurti tokią teisinę aplinką, kuri padėtų ugdyti pagarbą ir aiškiai parodytų, kokio elgesio valstybė netoleruoja“, – pristatydama pataisas sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pataisos numatytų atsakomybę už viešąsias paslaugas teikiančio asmens (paramedikų, socialinių darbuotojų ir pan.) garbės ir orumo pažeminimą, reiškiamą raštu, žodžiu, gestais, įžeidžiančiu, įžūliu, provokuojančiu ar kitokiu elgesiu.

Už tokius Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimus po pateikimo balsavo 74 Seimo nariai, niekas nebalsavo prieš, susilaikė vienas parlamentaras. Toliau projektą nagrinės Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, o į Seimo salę svarstymui jis grįš pavasario sesiją.

Tuo metu dabar neretai atvykę į iškvietimą jie visų pirma turi apsiginti nuo agresyvių pacientų ir jų artimųjų.

„Siūlomi pakeitimai aktualūs svarbių profesijų atstovams, skubios medicinos pagalbos specialistams, kuriems atvykus į iškvietimą turėtų būti sudarytos sąlygos greitai ir efektyviai tekti pagalbą“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Tuo metu dabar neretai atvykę į iškvietimą jie visų pirma turi apsiginti nuo agresyvių pacientų ir jų artimųjų. Į panašias situacijas patenka ir kitose srityse viešąsias paslaugas teikiantys asmenys, socialiniai darbuotojai ir kiti“, – siūlymą argumentavo parlamento vadovė.

Administracinių nusižengimų kodekse yra numatytos baudos už valstybės politiko, pareigūno, tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens, taip pat statutinio valstybės tarnautojo, kario, žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimą. Medikai ir kiti viešąsias paslaugas teikiantys darbuotojai į šį sąrašą neįtraukti.

Už viešąsias paslaugas teikiančio asmens garbės ir orumo įžeidimą grėstų nuo 50 iki 300 eurų bauda.


Šiame straipsnyje: baudosSeimasmedikų įžeidimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

geriausiai regulioja santikius - pinigas

geriausiai regulioja santikius - pinigas portretas
patenkintas klijentas visada sumoka nesideredamas i da dadeda virsaus.... a kaip su PSD kai sumoku a kai man labai reikia pagalbos visi puola tikrint ar as tikrai susimokejau ir ar viska susimokejau ir ar laiku susimokejau...i paskuj sako gerai va jum leidimas ...registruokites telefonu i eile ka uzsiregistruot i eile prie konsusltacijos ka i eile prie kabineto pas daktara...... geroves valstybe....

Prašymas

Prašymas portretas
Duokite išsamią ataskaitą, kaip kovojama su įsisenėjusia sistemine problema, - gydytojų atsainumu ir gydytojų pasipūtimu.

Aha

Aha portretas
Nedrįskite daiktų vadinti tikrais vardais, nuogam karaliui sakykite, jog jis puikiai apsirengęs? Štai jums ir demokratija. Beje, ant tikrų, gerų daktarų, o tai yra mažuma, niekas nesako blogo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių