Quantcast

Santaros klinikose įrengiamos naujos reanimacijos vietos sunkiems COVID-19 pacientams

Antradienio duomenimis, stacionarinių vietų, skirtų COVID-19 pacientams gydyti, užimtumas Vilniaus regione siekia 85 proc., o reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 90 proc. Kaip teigia Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų, organizuojančių COVID-19 procesus Vilniaus regione, direktorė valdymui Aušra Bilotienė-Motiejūnienė, dėl nemažėjančio sunkių pacientų skaičiaus, jau atsiranda didesnis reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietų poreikis.

Santaros klinikose jau nuo pirmadienio perorganizuojamas darbas, koreguojami pacientų srautai ir papildomai steigiamos aštuonios reanimacijos vietos. Iš viso veiks 67 reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietos sunkiems COVID-19 pacientams.

Medikų nuomone, padidėjęs pacientų srautas sietinas su karantino sąlygų laisvinimu. Matyti, kad dabar pacientai yra jaunesni: nuo 41 iki 60 metų amžiaus, dar nepasiskiepiję, serga sudėtingesnių formų liga. Gydomų reanimacijos ir intensyviosios terapijos padaliniuose pacientų amžiaus vidurkis yra 52 metai.

„Šiuo metu vyksta intensyvios derybos su kitomis regiono įstaigomis dėl pasirengimo savaitgaliui ir paslaugų plėtros Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Čia teikiamos paslaugos ir infrastruktūra visa parengta COVID-19 pacientams gydyti. Trūkstamo personalo bandome pasitelkti iš kitų regiono asmens sveikatos priežiūros įstaigų, – aiškina Santaros klinikų direktorė valdymui. –  Tikimės regiono ligoninių supratingumo, bendradarbiavimo, kad galėtume esant poreikiui padidinti COVID-19 ligoniams skirtų vietų skaičių.“ 



NAUJAUSI KOMENTARAI

poetas kazys

poetas kazys portretas
poetas kazys (ypatingas tuo, kad yra ypatingai nežinomas. Nieko baisaus,-saugumas išsiaiškins...) Buvau IT specialistas, bet, dar net sėkmingai manęs neišprievartavus skiepytis, (matyt nuo to spaudimo, ar idiotiškos propagandos) pradėjo čiuožti "stogas", netyčia, pradėjau kliedėti eilėmis: 1 posmas: Pasilypėjęs ant KUPROS, gabrys kažką ten trynė saujoj... Trynė, trynė ir pratrynė: langelį mums visiems -!! - į šikantį (žr.: Wikipedia) pasaulį... 2 posmas: "Pandemija" užpuolė mus - iššoko šėtonytė: pyrst, pyrst, ir dą kart pyrst (žr.: Wikipedia). Galvoja, kad mums visiems nuo to lengviau kvėpuoti!!! 3 posmas: Snarglys užsižaidė dėžėj, konserva šalia kažką veikė. -Ei, Snargly, kaip tik mums tokio reikia!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių