Quantcast

SAM: savaitės pabaigoje ligoninėse dėl COVID-19 turėtų būti gydoma apie 2 tūkst. pacientų

Vyriausybė prognozuoja, kad šios savaitės pabaigoje dėl koronaviruso šalies ligoninėse bus gydoma apie 2 tūkst. pacientų.

Apie tai BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerijos Specializuotos sveikatos priežiūros skyriaus vedėja, gydymo įstaigų ir sveikatos priežiūros paslaugų dėl koronaviruso teikimo organizavimo koordinatorė Inga Cechanovičienė.

„Mes gavome pirmadienį iš Vyriausybės mokslininkų prognozes. Tik turiu pasakyti, kad jos darytos sekmadienį, vertinta pastarųjų septynių dienų dinamika, faktinė situacija. Pagal šiuos duomenis padaryta prognozė šiai savaitei. Pagal tuos skaičius ir susiplanavome lovas. (...) Lietuvoje šios savaitės pabaigoje stacionarinėse įstaigose turėtų gulėti apie 2 tūkst. pacientų, sergančių koronavirusu“, – komentavo ji.

Vilniaus regione, prognozuojama, kad ligoninėse bus gydoma apie 540 koronavirusu sergančių pacientų, Kauno – 430, Klaipėdos – 600, Šiaulių – 300, Panevėžio – 180 pacientų.

I. Cechanovičienės teigimu, maždaug dviem trečdaliams šių žmonių reikės deguonies terapijos ar dirbtinės plaučių ventiliacijos.

„Jei žiūrėtume tuos sunkiausius pacientus, tai jų tikrai nebus 2 tūkst., jų bus mažiau“, – sakė SAM atstovė.

Anot jos, ministerijos lapkričio 18 dienos duomenimis, šiuo metu ligoninėse Vilniaus regione gydomi 426 koronavirusu sergantys žmonės, Kauno – 317, Klaipėdos – 322, Šiaulių – 242, Panevėžio – 123.

„Kiekviename regione situacija skirtinga. Vilniaus regione savaitės pradžioje buvo įtempta situacija, kol papildomos įstaigos įsijungė“, – sakė I. Cechanovičienė.

Ji taip pat teigė, kad šalyje artėjama link ligoninėse gydomų pacientų piko.

„Augimas tikrai sulėtėjo stacionare. Tačiau pasakyti, kad stabilizavosi, tokios išvados dar negaliu daryti. (...) Laukčiau prognozių pagal šios savaitės dinamiką. Dabar situacija tokia, kad mažėjimo nėra, bet augimas yra lėtėjantis“, – komentavo SAM atstovė.

Ji taip pat pridūrė, kad šiuo metu padėtis gydymo įstaigose kontroliuojama.

Ketvirtadienio duomenimis, Lietuvos ligoninėse nuo koronaviruso iš viso gydomi 1437 žmonės, 109 iš jų – reanimacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rtv

Rtv portretas
Valdžia šūdą malą netikim ta corona jos mėra
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių