Quantcast

Koronavirusu užsikrėtę asmenys lankėsi turguje ir bažnyčioje

Artėjant dėl koronaviruso paskelbto karantino atšaukimui, Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį atnaujino gyvas spaudos konferencijas.

Atnaujino gyvas spaudos konferencijas

„Laba diena visiems. Jau gyvai, atsargiai gyvai kol kas, tikėkimės, kad viskas bus gerai, kad galėsim ir apsaugos priemonių atsisakyt“, – žurnalistams sakė ministras Aurelijus Veryga.

Ministerijoje pirmadienį susirinko keliolika žurnalistų ir operatorių, viduje išlaikytas reikalavimas dėvėti apsaugines veido kaukes, laikytis saugaus atstomo.

Iki šiol spaudos konferencijos dėl koronaviruso grėsmės vyko nuotoliniu būdu „Zoom“ platformoje.

Konferencijos vaizdo įrašas:

Nauji koronaviruso atvejai – Vilniaus mieste ir rajone bei Šalčininkuose

Per praėjusią parą nustatyti penki koronaviruso atvejai užfiksuoti Vilniaus mieste bei rajone ir Šalčininkuose.

„Visi atvejai patvirtinti Vilniaus apskrityje: trys Vilniaus mieste, vienas – Vilniaus rajone ir vienas – Šalčininkų rajone“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Svarbios aplinkybės, susijusios su šiuo atveju – birželio 12 dieną asmenys lankėsi Šv. Ignoto bažnyčioje ir dalyvavo pirmosios komunijos repeticijoje.

Užsikrėtė sąlytį su užsikrėtusiu Vilniaus rajono gyventoju turėjęs jo šeimos narys, jų užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

„Abu asmenys nurodė, kad lankėsi Rudaminos turguje ir jau turime mažiausiai penkis patvirtintus atvejus, kurie nurodė, kad lankėsi šioje vietoje“, – pastebėjo NVSC atstovė.

Taip pat užsikrėtė transporto įmonės, organizuojančios tolimuosius reisus, darbuotojas bei moksleivis, kurio užsikrėtimo aplinkybės tebėra tiriamos. Dar vienu atveju užsikrėtė vaiko, turėjusio sąlytį su kitu vaiku, kurio tėvai serga, artimasis.

Vaikai dėl koronaviruso kol kas tirti nebuvo.

„Svarbios aplinkybės, susijusios su šiuo atveju – birželio 12 dieną asmenys lankėsi Šv. Ignoto bažnyčioje ir dalyvavo pirmosios komunijos repeticijoje“, – sakė G. Megelinskienė.

Šiame renginyje dalyvavo 18 šeimų. Izoliuota 19 vaikų ir 21 tėvas, taip pat mokytojas ir kunigas.

Dar vienas atvejis patvirtintas Šalčininkų rajone, kur susirgo siuvimo įmonės darbuotojas. Jis darbe paskutinį kartą buvo birželio 11 dieną, nustatyta apie 40 sąlytį turėjusių darbuotojų, jie izoliuojami. Šio atvejo užsikrėtimo aplinkybės yra tiriamos.

Lietuvoje bendras užsikrėtusiųjų skaičius siekia 1773. Šiuo metu COVID-19 tebeserga 258 asmenys, 1429 – pasveiko.

Nuo koronaviruso mirė 76 asmenys, dar dešimt asmenų mirė dėl kitų priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anekdotas

Anekdotas portretas
Plikis ve'Ryga - protingas.

Jonas

Jonas portretas
Matyt, kad Veryga kažkam stipriai apribojo bizniuka, kad tiek pykçio šiam protingam Ministrui...

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Jo ir Ona, smegenis issiplaukit.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių