Quantcast

A. Veryga: pirmadienį dalis didžiųjų savivaldybių gali patekti į raudonąją zoną

Į sąrašą savivaldybių, kur registruojamas didžiausias sergamumas COVID-19, kitą savaitę turėtų patekti dauguma didžiųjų savivaldybių, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Kiek turiu duomenų, panašu, kad taip: gali pirmadienį taip ir atsitikti, kad dauguma didžiųjų savivaldybių gali patekti į tą raudonų savivaldybių sąrašą“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė jis.

Vėliau jis pridūrė, kad tarp šių savivaldybių turėtų būti ir Vilnius.

„Kiek žinau, taip“, – sakė ministras.

Šį sąrašą planuojama paskelbti penktadienio pavakarę.

„Pirmadienį Vyriausybė apsispręs, svarstydama covidiniame komitete, ar reikia, ar nereikia jau gal pirmadienį skelbti karantinus tose savivaldybėse, o sąlygos, tikėtina, kas bus tos pačios kaip buvo toje 12-oje savivaldybių, kuriose jau paskelbtas yra lokalus karantinas“, – sakė A. Veryga.

Vyriausybė yra nusprendusi savivaldybes pagal sergamumo COVID-19 rodiklį skirstyti į tris zonas: žaliąją, geltonąją ir raudonąją.

Pagal tai bus sprendžiama, kokias viruso plitimo valdymo rekomendacijas savivaldai teikti.

Žaliai grupei kokių nors papildomų priemonių imtis nereikia, geltonosios zonos savivaldybėms teikiamos rekomendacijos.

Į raudoną zoną patekusioms savivaldybėms rekomenduojama riboti renginius, pereiti prie nuotolinio darbo, ugdymo, sveikatos priežiūros paslaugų peržiūrėjimo, srautų ribojimo prekybos vietose bei kaukių dėvėjimo.

Šį trečiadienį Vyriausybė nusprendė nuo pirmadienio paskelbti karantiną dvylikoje savivaldybių: Elektrėnų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono, Švenčionių rajono. Anksčiau karantinas buvo paskelbtas ir Raseiniuose.

Karantinas bus įvestas nuo spalio 26 dienos vidurnakčio iki lapkričio 9 dienos 24 valandos.

D. Razmuvienė: koronavirusas plinta tiesiog visoje šalyje

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė teigia, kad šalyje nebėra išskirtinai vienos srities įstaigų ar organizacijų, kurių nebūtų palietęs koronavirusas.

Pasak epidemiologės, COVID-19 plinta visoje šalyje.

„Dabartiniu metu nelabai galėčiau išskirti, kur labiau tas virusas yra paplitęs, jis tiesiog plinta visur – ir gydymo, ir ugdymo įstaigose, įmonėse, organizacijose, laisvalaikio leidimo vietose. Susirgimų pauzė buvo menininkų – chorų kolektyvuose. Dabar jau yra registruoti du choro kolektyvai Vilniaus ir Kauno miestuose“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė D. Razmuvienė.

„Nebėra srities, kur nebūtų patvirtintas vienas ar daugiau atvejų, protrūkių“, – kalbėjo NVSC epidemiologė.

D. Razmuvienė taip pat pateikė naujausią koronaviruso statistiką – pasak jos, ligoninėse dėl koronaviruso gydomi 255 asmenys, Reabilitacijos skyriuose – 26 pacientai, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 14 asmenų, o su deguonies kaukėmis yra gydomi 94 pacientai.

Populiacijos epidemiologinis tyrimas bus kartojamas, kai koronaviruso plitimas bus suvaldytas

A. Veryga mano, kad epidemiologinis populiacijos tyrimas dėl COVID-19 infekcijos bus kartojamas tada, kai koronavirusas šalyje bus suvaldytas. Ministras teigia, kad kol kas epidemiologinis tyrimas nebus atliekamas dėl ypač didelio gydymo įstaigų apkrovos.

„Aš manau, kad jis bus atliekamas. Tik supraskime, kad dabar, kai apkrovimas gydymo įstaigų yra didelis, kai ligos plitimas yra labai intensyvus, turbūt mažiausiai, ko reikėtų, tai dar papildomai kviesti žmones kur nors atlikinėti tyrimus ir eiti išsitirti vien tik dėl to, kad mes norime sužinoti epidemiologinę situaciją“, – SAM surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

„Manau, kai situacija šiek tiek aprims, kai virusas bus suvaldytas, toks epidemiologinis tyrimas tikrai bus kartojamas“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Vilniaus universiteto mokslininkai rugsėjo mėnesį pristatė pirmus populiacijos tyrimo rezultatus. Šešiose savivaldybėse vykdytas testavimas parodė, kad koronavirusu (COVID-19) persirgo nuo 1,3 iki 2,8 proc. gyventojų.

Gyventojų testavimas greitaisiais serologiniais testais Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų, Ukmergės, Tauragės ir Zarasų rajonų savivaldybėse truko du mėnesius – nuo liepos 10 d. iki rugsėjo 10 d. Šiuo tyrimu buvo siekiama nustatyti koronaviruso infekcija persirgusių gyventojų dalį Lietuvoje, remiantis specifinių antikūnų tyrimų duomenimis.

Kvietimai išsitirti elektroniniu paštu buvo išsiųsti beveik 22 tūkst. gyventojų, vyresnių nei 18 metų. Dalyvauti tyrime sutiko kiek daugiau nei 3 tūkst. žmonių.

Spaudos konferencijos įrašas:

Per praėjusią parą registruotas dar vienas naujų koronaviruso atvejų rekordas – 442, mirė dar vienas žmogus, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Iš viso šalyje patvirtinti 9104 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 4956 asmenys, 3978 – pasveiko.

Dėl kitų priežasčių mirė dar šeši sirgusieji.

Nuo šios infekcinės ligos iš viso mirė 126 žmonės. Dėl kitų priežasčių mirė 44 užsikrėtusieji. 

Izoliacijoje šiuo metu yra 30 tūkst. 923 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruota 370 įvežtinių atvejų.

Per praėjusią parą ištirti 10 tūkst. 239 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirti 935 tūkst. 997 ėminiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Kai viską suplanuoja tai ir žino,kiek tuos žmones lankos šitie

J

J portretas
Kaip tos nesąmones jų nusibodo

idomu

idomu portretas
Komentuojantys žmogeliukai, jūs rimtai tokie kvaili? p.s. rinkimus kaip ir laimi dešinieji, taip kad laukite "laisvės" ir kaupkite vazeliną, jo prireiks laisvės pojūčiui.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių