Quantcast

SAM: globos įstaigos turės parengti lankymo tvarką

  • Teksto dydis:

Pasibaigus karantinui globos įstaigos įpareigotos parengti tvarką, kaip artimiesiems saugiai aplankyti jose esančius asmenis, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Atnaujinti ir papildyti reikalavimai lankymo tvarkos organizavimui numatyti sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendime.

Pagal naują dokumentą, globos įstaigų vadovai privalo parengti įstaigų darbo tvarkas, nurodančias kokiomis priemonėmis bus valdomi lankytojų srautai, kaip atskiriami galimai užsikrėtę gyventojai ir kokių veiksmų imamasi siekiant apsaugoti kitų gyventojų sveikatą.

Įstaigos taip pat turi būti pasirengusios užtikrinti tinkamą galimos infekcijos suvaldymą. Turi būti nustatyta ir globotinių apgyvendinimo tvarka, numatant atvejus, kai karščiuojančius šių įstaigų gyventojus gali tekti atskirti nuo kitų globotinių.

Sprendime nurodyta, kad socialinės globos įstaigos, teikiančios paslaugas senyvo amžiaus ir neįgaliems žmonėms, taip pat vaikams globos namuose, nepriklausomai nuo įstaigos pavaldumo, privalo pačios pasirūpinti, kad turėtų pakankamai būtinų asmens apsaugos priemonių darbuotojams, pavyzdžiui, vienkartinių medicininių kaukių, vienkartinių medicininių pirštinių ir kitų.

Įstaigos gyventojų ir darbuotojų tyrimų atlikimo tvarką nustato įstaigos vadovas, vadovaudamasis anksčiau operacijų vadovo patvirtinta tvarka dėl tikslinių ir profilaktinių koronaviruso tyrimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių