Quantcast

S. Čaplinskas paskelbė požymius, kada žmogui gali išsivystyti sunki COVID-19 forma

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovas Saulius Čaplinskas seka ne tik mūsų šalies, bet ir pasaulio naujienas, susijusias su COVID-19. O ypač naujienas iš mokslo pasaulio. 

"Kalifornijos mokslininkų teigimu, COVID-19 užsikrėtęs ir ligos simptomų nejaučiantis žmogus, tiesiog įprastai kalbėdamas išskiria pakankamai aerozolio dalelių, kad būtų perduota koronoviruso infekcija", – citavo JAV kolegas prof. S. Čaplinskas, pridurdamas, kad ši žinia dar kartą patvirtina, kodėl reikia laikytis socialinės distancijos.

Jis taip pat pasidalijo JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) naujienomis.

"FDA patvirtino naują koronaviruso antikūnų testą, skirtą naudoti JAV. Kraujo lašo iš piršto greitas tyrimas parodo, ar žmogus kada nors turėjo kontaktą su virusu bei ar dabar turi imunitetą šiam virusui", – rašė virusologas. 

S. Čaplinskas atkreipia dėmesį ir į Niujorko universiteto ir Kinijos mokslininkų dirbtinio intelekto modelio rezultatus, kuriuos paskelbė "Neurosciene". "Nustatė tris pagrindinius požymius, 80 proc. tikslumu prognozuojančius, kuriems asmenims išsivystys sunki COVID-19 ligos forma: 1. kepenų fermento ALT lygis; 2. fiksuojama mialgiją; 3. hemoglobino lygis", – skelbė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

genetikas

genetikas portretas
Ziauru skaityti kad sitas virusologas kalba ne is patirties, bet tik pakartoja tai ka skelbia pasaulio naujienos! O pasaulio naujienos skelbia viena labai svarbu dalyka: kad išsivystys sunkiausia forma butent rukantiems zmonems! Nes jie, galima sakyti kad jau ir taip yra be plauciu. Rukantiems didziausias pavojus, nes su dumais itraukia ir virusus!

pantis

pantis portretas
testai uzkrecia virusu,vakcina taip pat bus su cipu ir virusu...sviesi ateitis...ar tyre svaruma testu musu "specialistai"?

Elena

Elena  portretas
Požymiai nurodyti, bet norisi platesnio paaiškinimo kaip kiekvienas požymis įtakoja.Pvz.hemoglobino lygis- tai mažesnė tikimybe sunkia forma susirgti tiems kurie turi aukštą hemoglobiną ar žemą?O dabar straipsnis ne apie ką.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių