Quantcast

S. Čaplinskas: ar adekvatu, kad neskelbiamas griežtas karantinas?

  • Teksto dydis:

Lietuvoje susirgimų COVID-19 daugėja, tačiau bent kol kas karantino nebus. „Ar adekvatu, kad neskelbiamas griežtas karantinas? Taip, manau, kad adekvatu. Grįžti prie tokio totalaus šalies uždarymo būtų nedovanotina klaida“, – sako užkrečiamųjų ligų specialistas profesorius Saulius Čaplinskas.

Ar mes valdome virusą, nes skiepų turime, galime skiepyti, o susirgimų vis daugėja?

„Kalbant apie valdymą, tai akivaizdu, kad galimybių pasas (GP) dalį žmonių paskatino pasiskiepyti, todėl turime trumpalaikį teigiamą efektą. Iš kitos pusės žmonių susiskaldymas pasiekė nepageidaujamą ribą ir tai neigiamas efektas“, – sako profesorius. 

Jo vertinimu, ši žiema bus paskutinė tokia sunki. „Galbūt sunkesnė už prieš tai buvusią, nes pakito virusas ir yra per mažai žmonių, įgijusių imunitetą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Bet kuo toliau, tuo daugiau bus žmonių, įgijusių imunitetą šiam virusui, ir palaipsniui susirgimų bangos turėtų būti vis mažesnės ir mažesnės. Bet tai dar užtruks keletą metų, kol virusas taps įprastas, kaip kiti sezoniniai koronavirusai“, – sakė S. Čaplinskas.

Kaip jau buvo skelbta, Vyriausybė patvirtino reikalavimą nuo penktadienio uždarose patalpose dėvėti kaukes, taip pat rekomenduojama tiek viešiems, tiek privatiems juridiniams asmenims darbą organizuoti nuotoliniu būdu.

Ministrų kabinetas pritarė šiems nutarimo dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo pakeitimams.

Tvarka mokyklose nesikeičia – kaukės lieka privalomos vyresniems mokiniams, o pradinukams jų dėvėti nereikės.

Lietuva  praėjusią savaitę įžengė į blogiausią, juodąją, pandemijos spalvinę zoną.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą buvo nustatyti 1847 nauji COVID-19 atvejai, mirė 14 žmonių.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų pasiekė 656,3 ir per parą paaugo dviem dešimtimis punktų. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis pakilo iki 7,2 procento.

Plačiau žiūrėkite reportaže:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greit

Greit portretas
bus.Tuoj bus reikšmingos datos -sausio 13-oji, vasario 16, kovo 11 (ypatingos eitynės) - bijo piš valdžia-tada ir paskelbs

na

na portretas
žiūrėjau pono S. Čaplinsko laidą ir kritau iš juoko...aiškino, kad bloga padėtis tooletuose ten virusas per klozetus ir visas skyles plinta...vat taip tautiečiai plinta...stebiu Kaune greitosios pagalbos gydytojai važiuoja susiglaudę priekyje šnekučiuojasi ir ką visi be kaukių...ten ligoninėse viruso nėra ir mašinoje viruso nėra...tik pas gyventojus tooletuose pagal poną Čaplinską. Ir ką Jūs į tai?

Birutė

Birutė portretas
Negaliu suprasti visi skiepijasi,o vis vien sergamumas didėja? Tai kas čia taip meluoja? Ta Šimonytės kompanija tikrai yra paveikta psichikos,nes tas gpasų įvedimas beprotybė.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių