Quantcast

S. Čaplinskas – apie koronaviruso ir 5G ryšį: sąmokslo teorijoms jokių įrodymų nėra

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovas Saulius Čaplinskas įspėja apie internete plintančias sąmokslo teorijas, esą koronavirusą sukėlė 5G ryšys. 

„Sąmokslo teorija koronavirusą sieja su 5G ryšiu ir jo žalingu poveikiu. Internete plinta sąmokslo teorijos, aiškinančios, kad koronaviruso pandemijos priežastis yra 5G – penktosios kartos mobiliojo ryšio technologijos“, – įspėja profesorius. 

Anot britų tarnybos „Full Fact“, žmonės užsikrečia COVID-19 ir ten, kur 5G infrastruktūros nėra nė kvapo.

S. Čaplinskas teigia, kad tokia informacija apie 5G ryšį netruko įgauti pagreitį – kai kuriose šalyse net pradėti deginti mobiliojo ryšio bokštai. „Melagingiems kaltinimams 5G ryšio technologijai dėl koronaviruso pradžią galėjo duoti sausio pabaigoje belgų gydytojo interviu išsakyta mintis, kad 5G technologija kelia pavojų sveikatai ir gali būti susijusi su virusu. Šią nuomonę netrukus pasigavo anti-5G sąmokslo teorijos šalininkai ir ji pasklido „Facebook“ puslapiuose, taip pat „Youtube“ kanalais, kuriuose jau buvo peršamos kitos su 5G susijusios sąmokslo teorijos. Neilgai trukus, Jungtinėje Karalystėje žmonės pradėjo deginti mobiliojo ryšio bokštus. Sąmokslo teorijai pritariančias žinutes išplatino ir kai kurios garsenybės, pvz., aktoriai J. Cusackas ir W. Harrelsonas“, – rašo S. Čaplinskas. 

Nuo šio grėsmingo viruso mus galiausiai apsaugos mokslininkų sukurta vakcina.

„Daugelis šių įrašų grindžiami teiginiu, kad pirmasis viruso protrūkis įvyko Uhane – mieste, kuriame praėjusiais metais Kinijos ryšio paslaugų teikėjai išvystė 5G infrastruktūrą. „Manot tai atsitiktinumas?“ – retoriškai klausia sąmokslo teorijos šalininkai. Bet mokslinių įrodymų, kurie galėtų patvirtinti šiuos prasimanymus, nėra. Anot britų tarnybos „Full Fact“, žmonės užsikrečia COVID-19 ir ten, kur 5G infrastruktūros nėra nė kvapo, pvz., Irane (o sergamumas ir mirštamumas ten vieni didesnių pasaulyje)“, – konkretizuoja S. Čaplinskas. 

„Maža to, nuo pat pirmųjų krizės momentų, įvairaus plauko aferistai ėmė brukti žmonėms fiktyvius vaistus, fiktyvius testus ir prevencinio gydymo būdus, taip susišluodami gražaus pinigo. Aiškėjant, kad COVID-19 sukeliami kasdienio gyvenimo sutrikimai taip greitai mūsų neapleis, su koronavirusu susijusios sąmokslo teorijos ir sukčiavimai greičiausiai taip pat niekur nedings. Nuo šio grėsmingo viruso mus galiausiai apsaugos mokslininkų sukurta vakcina, tačiau kaip moko istorija, net ir tai gali būti gera dirva naujoms sąmokslo teorijoms internete“, – svarsto profesorius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas Baras

Antanas Baras portretas
Ka nesunaikins kronas o tas 5tai pribaiks ir jus visus kol nesunaikino musonai.

Valentina

Valentina portretas
Gerb.pone, jusu veido israiska isduoda, kad slykstu mela skleidziat, gauti dzengiai uz tai jusu neisgelbes, o priesingai, pades greiciau prieiti liepto gala.Pasiklausykit ir isiklausykit, ka apie 5G rysio zala kalba patyre fizikos specialistai.Gaila man jusu...

Vakcinos blet

Vakcinos blet  portretas
Kai bus vakcinos jose bus as manau mini mikroskemos kirias suleidus zmogui jis bus valdomas 5 G ryšio Todėl jos taip ilgai ir užtrunka , mes tikrai savo kūnus norim kažkam atiduoti??? Sako Lietuvoj 5 G nėra :D Kol Mes sedim izoliavesi vien Klaipėdoje 2 bokštai iškilo už moki Veži . Turiu ir fotografijas Tai kad nereikia čia lelia kad lietuva neturi Plius bent 4 kaimynų Wifi jau yra 5 G ryšio
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių