Quantcast

Rūpestį klientais „Eurovaistinė“ vienija iniciatyva „Vardan visų sveikatos“

  • Teksto dydis:

Saugumas vaistinėse, galimybė pasirūpinti darbuotojais ir klientais yra pagrindinio šalies vaistinių tinklo misija. Dar kovo pradžioje pradėjusi keisti darbą vaistinėse, įmonė siūlo dar vieną sprendimą – šį kartą kalba apie naują meilę ir dėkingumą skleidžiantį pasisveikinimą.

Viešojoje erdvėje nuolat skamba patarimai, kaip gyventi karantino metu – stiprinti imunitetą, plauti rankas, dėvėti apsaugines kaukes, tačiau, kaip gyvensime po jo, kol kas kalbėti nedrąsu.

„Eurovaistinė“ imasi iniciatyvos „Vardan visų sveikatos“, kuria siekiama ir toliau pirmenybę teikti saugiam bendravimui.

Mokslininkai prognozuoja, kad po karantino gyvensime kiek kitaip. Pasak specialistų, svarbu, kad per pandemiją susiformavę įpročiai išliktų ir toliau, nes rūpintis savo ir kitų sveikata bus svarbu ir kiek aprimus viruso protrūkiui.

„Eurovaistinė“ skatina ir toliau keisti įpročius ir rūpinantis savo savijauta, užtikrinti ją ir aplinkiniams. Valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė sako, kad visą dėmesį koncentruodami į darbuotojų ir klientų saugumą vaistinėse vaistinių tinklas pradeda judėjimą, kurio tikslas, kaip tinkamai išeiti iš karantino ir toliau elgtis saugant vieniems kitus.

„Kitų sveikata priklauso nuo mūsų visų, todėl ugdydamiesi gerus įpročius saugome visą Lietuvą. Būtent taip ir gimė mūsų iniciatyva „Vardan visų sveikatos“, nes tai, ką darome, yra ne tik dėl kiekvieno iš mūsų individualiai, tačiau dėl visų mūsų. Ši pandemija parodė, kokie susiję vienas su kitu esame, todėl norime visuomenei pateikti sprendimą, kuris, mūsų nuomone, leis ne tik jaustis gerai, bet ir skleis dėkingumo jausmą“, – sako „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė I. Damulienė.

Saugumas išliks prioritetu

Svarbu akcentuoti, kad net ir pasibaigus karantinui išsiilgtas bendravimas su aplinkiniais ir toliau kurį laiką turės vykti saugiai, laikantis atstumo ir visų rekomendacijų, todėl „Eurovaistinė“ siūlo naują pasisveikinimo būdą – dešinės rankos pridėjimą prie širdies – į kurį galima iškeisti apkabinimus, rankos paspaudimą ar norą parodyti dėmesį.

Šia iniciatyva siekiama paskatinti rūpintis savo bei aplinkinių sveikata ir po karantino, nes stipresnė imuninė sistema bus dar reikalingesnė, žmonės grįš į darbus, imsis per karantiną sustabdytų projektų tam skirdami dar daugiau nei įprastai energijos ir jėgų, todėl stipri imuninė sistema bus ypač reikalinga.

Paskelbus karantiną per kelias dienas visose vaistinėse buvo įrengtos apsauginės pertvaros, vaistinės aprūpintos kaukėmis ir apsauginiais veido skydais. Nuo pirmosios karantino dienos uždarytos 32 vaistinės bei atnaujintas vaistinių darbo laikas, taip siekiant užtikrinti, kad vaistininkai galėtų laikytis tinkamo darbo ir poilsio režimo.

Kasdien visose „Eurovaistinėse“ darbuotojams patikrinama temperatūra, jeigu ji siekia 37,4, prašome kolegos likti namuose ir stebėti savijautą.

Papildomai nuspręsta, kad pandemijos metu dirbusiems „Eurovaistinės“ vaistinių darbuotojams bus suteiktos penkios papildomos atostogų dienos.

Kampanija tęsis iki gegužės pabaigos arba tol, kol baigsis karantinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių