Quantcast

Raseiniuose svarstoma steigti antrąjį mobilųjį koronaviruso patikros punktą

Raseiniuose siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą svarstoma steigti antrąjį mobilųjį patikros punktą, ruošiamasi masiškai testuoti visus rajono gyventojus.

Kaip BNS sakė Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius Edmundas Jonyla, taip reaguojama ir į sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymą – ministras pavedė savivaldybei arba įsteigti antrąjį mobilų patikros punktą, arba pasitelkti Tauragės mobiliąsias brigadas.

E. Jonyla sako, kad kol kas vienas mobiliusis punktas pajėgus aptarnauti visus užsirašiusius tyrimams, nuo trečiadienio trumpinamas ir vienam ėminiui skirtas laikas, tad  ir antrasis punktas bus steigiamas jei tyrimų poreikis augs.

„Per vakar dieną vien mobiliajame punkte buvo 240 ėminių, iš kurių – tik 18 teigiamų, sudėjus per kitas gydymo įstaigas atliktus testus, padaryta virš 300 per parą, trumpėja ir vienam žmogui tirti skirtas laikas – specialistai tobulėja, vienam žmogui skirs 3 minutes. Tai kas liečia A. Verygos įsakymą, kalbamės, jei būtų reikalas, kurioje vietoje būtų galima  steigti antrą punktą. Bet kol kas nepajėgiame užpildyti esamo“, – teigė E. Jonyla.

Anot jo, punktui numatyta vieta yra šalia Raseinių hipodromo, asfaltuotoje aikštelėje.

A. Verygos įsakymu Raseinių savivaldybė taip pat įpareigota užtikrinti galimybes visiems rajono savivaldybės gyventojams ir čia dirbantiems kitų savivaldybių gyventojams atlikti molekulinius COVID-19 testus – numatyta, kad sąlytį su sergančiuoju COVID-19 turėjusiems asmenims turi būti suteikta galimybė pasitikrinti ne vėliau kaip per parą nuo sąlyčio nustatymo.

E. Jonyla sako, kad savivaldybė jau šiuo metu aktyviai agituoja tirtis visus gyventojus, ypač kviečia įmones atlikti tyrimus savo darbuotojams, tačiau, anot jo, ne visi jie sutinka atlikti testus.

„Ne visi nori tirtis. Vienas, jei neturi jokių požymių, žiūri savo interesų, sako, aš neteksiu darbo, tai to neteksiu, tai to – yra visokiausių išskaičiavimų, kiek žmonių, tiek nuomonių. Kiti paprasčiausiai nusiteikę prieš“, – tvirtino savivaldybės administracijos vadovas.

A. Veryga taip pat numatė, kad esant poreikiui, savivaldybei mobilųjį patikros punktą aprūpinti reikiamomis priemonėmis padėtų ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Tuo metu policijai nurodyta sustiprinti sąlytį su sergančiaisiais turėjusių asmenų, kuriems taikoma saviizoliacija, tikrinimą ir patruliavimą viešosiose vietose.

E. Jonyla teigia, kad policija jau sustiprino darbą metusi pajėgas iš Šiaulių apskrities, tačiau, pasak jo, piktybinių saviizoliacijos ar kitų pažeidimų, pavyzdžiui, prievolės dėvėti kaukes visose viešose vietose nesilaikymo, nėra daug.

Administracijos vadovas sako, kad savivaldybė atliekant tyrimus šiuo metu intensyviau bendradarbiauja su Klaipėdos gydymo įstaigomis bet esant poreikiui svarstys bendradarbiavimą ir su Tauragės rajono savivaldybe.

Koronavirusas Raseinių rajone sparčiai ėmė plisti nuo praėjusios savaitės – penktadienį susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pasiekė beveik 430. COVID-19 atvejai nustatyti policijoje, ugdymo įstaigose, vieno choro choristams, taip pat savivaldybės darbuotojams, įskaitant patį E. Jonylą ir merą Andrių Bautronį.

Raseiniuose įsteigtas mobilusis patikros punktas, ugdymas vykdomas nuotoliniu būdu, įvestas privalomas veido kaukių dėvėjimas ir atvirose, ir uždarose erdvėse, uždrausti visi renginiai, kultūros įstaigų lankymas ir fizinis lankytojų aptarnavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių