Quantcast

Radviliškio meras: dėl priemonių spręsime, karantinuoti viso miesto tikrai nereikia

Radviliškio rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisija šeštadienį spręs, kokių priemonių imtis siekiant lokalizuoti koronaviruso (COVID-19) židinį.

Radviliškio meras Antanas Čepononis sako, jog mieste planuojama atidaryti mobilų COVID-19 patikros punktą, sprendžiama dėl dalies švietimo įstaigų darbo nuotoliniu būdu.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) siūlo prie nuotolinio mokymo pereiti visoms rajono ugdymo įstaigoms, tačiau meras laikosi nuomonės, jog tai būtų perteklinė priemonė.

„Nuotolinį mokymą siūloma įvesti toms įstaigoms, kurios turėjo kontaktą, bet jokiu būdu ne tie, kurie visiškai nutolę nuo Radviliškio miesto, panikos jokios nėra ir neleisiu kelti panikos, tai yra natūrali situacija. Tokių dalykų, kad mes šiandien matytume, kad reikia net karantinuoti miestą – šiandien to nėra“, – BNS sakė meras.

„Mes būsime budrūs ir priimsime visas priemones, bet jos turi būti sveiko proto ribose“, – pažymėjo A. Čepononis.

Nurodė sudaryti galimybes išsitirti

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nurodė Radviliškio savivaldybės administracijai sudaryti galimybes dėl koronaviruso (COVID-19) išsitirti kiekvienam norinčiam rajono gyventojui, vietos ligoninėje kilus infekcijos protrūkiui.

A. Veryga pasirašė operacijų vadovo sprendimą, kaip Radviliškio valdžia turi suvaldyti koronaviruso protrūkį: steigti mobilų patikros punktą arba pasitelkti Šiaulių miesto mobilias brigadas, skubiai organizuoti suaugusių rajono gyventojų ištyrimą.

Savivaldybės vadovybė įpareigota užtikrinti, kad „būtų sudaryta galimybė kiekvienam Radviliškio gyventojui atlikti PGR molekulinį tyrimą, teikiant prioritetus gydymo ir ugdymo įstaigų darbuotojams, pareigūnams, prekybininkams, vaistininkams“.

Įraše feisbuke ministras sako tokį sprendimą pasirašęs įvertinęs „prastėjančią situaciją Radviliškyje dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo, epidemiologų bei visuomenės sveikatos specialistų pasiūlymus ir tai, kad šiai savivaldybei sunkiai sekasi pačiai valdyti viruso plitimą“.

38 užsikrėtimo atvejai

Mes būsime budrūs ir priimsime visas priemones, bet jos turi būti sveiko proto ribose.

Į rajono savivaldybę su raginimu šaukti ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdį šeštadienį kreipėsi Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, Radviliškio ligoninėje nustačius jau 38 užsikrėtimo koronavirusu atvejus.

NVCS siūlo savivaldybėje laikinai pereiti prie nuotolinio mokymo, spręsti klausimus dėl darbo nuotoliniu būdu įstaigose, organizacijose, įmonėse, kur tai įmanoma.

NVSD taip pat siūlo komisijai spręsti klausimą dėl tyrimų koronavirusinei infekcijai nustatyti organizavimo, prioritetą teikiant sveikatos priežiūros ir ugdymo įstaigų darbuotojams, pareigūnams, prekybininkams, vaistininkams.

Pasak Radviliškio mero, mieste bus atidarytas mobilus patikros punktas: „Dėl punkto įsteigimo, jis yra reikalingas ir dėl psichologinių dalykų, kad galėtų žmonės pasitikrinti, kurie mano, kad turėjo kontaktus, jis yra būtinas“.

Pačią situaciją dėl židinio mieste jis sakė esant valdomą. „Labai drąsiai galiu pasakyti, kad situacija yra visikai normali, iš visų sergančių ligonių yra du karščiuojantys ir kurie jaučia kažkokius simptomus, kiti yra visiškai normalios būklės“, – pasakojo meras.

NVSC specialistų vertinimu, Radviliškio ligoninė su židiniu nesusitvarko, todėl baiminamasi tolimesnio koronaviruso plitimo už įstaigos ribų.

NVSC primena, kad centro specialistai, atlikę  neplaninį patikrinimą Radviliškio ligoninėje, nustatė infekcijų kontrolės pažeidimų, galimai galėjusių prisidėti prie koronavirusinės infekcijos išplitimo įstaigoje. Dėl to gydymo įstaigai buvo nurodyta nedelsiant stabdyti naujų pacientų priėmimą į gydymo įstaigą, t. y. ne tik į Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių, bet ir visus kitus ligoninės padalinius.

Po COVID-19 protrūkio Radviliškio ligoninėje rajono savivaldybė kol kas yra atšaukusi renginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krikščionis

Krikščionis portretas
Kai dvi negandos puola - išties sunku! Bet kur dėsis - iškęsim!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių