Quantcast

R. Lingienė baiminasi, kad dar vienas miestas gali tapti „karštuoju“ COVID-19 tašku

  • Teksto dydis:

Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) pranešus apie 160 naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų, šalyje fiksuotų per spalio 10–osios parą, ir įvardijus miestus-židinius, epidemiologė Rolanda Lingienė baiminasi, jog Elektrėnai netrukus gali tapti dar vienu „karštuoju“ tašku užsikrėtimų žemėlapyje. 

„Per visą pandemijos laikotarpį Elektrėnuose registruoti 46 COVID-19 infekcijos atvejai, o  per pastarąsias savaites – 21, t. y.,  beveik pusė jų. Ir dabar pats laikas daryti viską, kad šis miestas netaptų dar vienu „karštuoju“ tašku Lietuvoje“, – socialiniame tinkle rašė epidemiologė.

R. Lingienės pateiktais duomenimis, dvylika užsikrėtimo atvejų susiję su rugsėjo 19-20 dienomis vykusiomis ledo ritulio varžybomis. Keturi – su šeiminiais protrūkiais. Du atvejai susiję su Vilniaus kogeneracine jėgaine. Po vieną atvejį – su šokių studija Vilniuje, bendrove „Mitnija“ bei Aukštadvaryje vykusiu gimtadieniu.

Kreipėmės į varžybų organizatorius prašydami pateikti dalyvavusių  sąrašą ir jų kontaktinius duomenis. Deja, dalyvių registracija nebuvo vykdoma.

Pasak ekspertės, aštuoniolika susirgusiųjų jaučia simptomus. Klasifikuojant pagal amžių, užsikrėtė septyni asmenys, kuriems yra iki 19 metų, 20–29 amžiaus kategrijoje serga du žmonės, 30–39-erių metų – dešimt asmenų, 50–59 amžiaus kategorijoje yra vienas užsikrėtusysis, 60–69 metų kategorijoje – taip pat vienas.

Šie atvejai, R. Lingienės teigimu, išplito: trys iš jų – Elektrėnų profesinio mokymo centre, taip pat trys fiksuoti Elektrėnų Versmės gimnazijoje, po vieną atvejį – Vievio J. Milančiaus pradinėje mokykloje ir Vievio gimnazijoje. Taip pat gėlių parduotuvėje,  kartodrome ir kitur.

„Kreipėmės į varžybų organizatorius prašydami pateikti dalyvavusių  sąrašą ir jų kontaktinius duomenis. Deja, dalyvių registracija nebuvo vykdoma. Nuotoliniu būdu bendravome su klubais, kuriuose registruoti atvejai, bendruomenėmis, organizavome visų varžybose dalyvavusių profilaktinį testavimą. Kvietėme gyventojus, kurie dalyvavo varžybose, užsiregistruoti NVSC. Visiems besikreipusiems pasiūlyta išsitirti, jie registruoti tyrimo atlikimui. Registruota mažiausiai 40 asmenų. Žinoma, vykdytas sąlytį turėjusių asmenų identifikavimas ir izoliavimas“, – apie priemones, kurių jau imtasi, detalizavo epidemiologė.

Taip pat, pasak R. Lingienės buvo pateikti siūlymai dėl tolimesnių veiksmų: laikinai stabdyti ledo ritulio užsiėmimus bei didinti COVID-19 testavimo prieinamumą – Elektrėnuose įrengti mobilųjį punktą, išplėsti testavimo apimtis ypatingą dėmesį  skiriant ledo ritulio veikla užsiimantiems asmenims ir jų artimiesiems.

„Raginu Elektrėnų gyventojus teikti siūlymus kaip dar galima prisidėti prie COVID-19 ligos stabdymo Elektrėnuose  tarp ledo ritulininkų ir su jais susijusių žmonių“, – susirūpinimo neslėpė ji socialiniame tinkle pasidalydama Elektrėnų epideminės kreivės grafiku.

R. Lingienės feisbuko nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
Teta baisiai bijanti slogos pergyvenk dėl tų kurie serga vėžiu ir kitomis ligomis.

Onutė

Onutė portretas
Lingiene ,nustok tą veidą darkyti.Lūpos persikreipė nuo operacijų/,žanfai išsipūyę ir pakritę...Siaubas!Atrodo kokios 70 metų .

Jonas

Jonas portretas
Panaikynkit tą lingiene, nuo jos bloga darosi!!! Šlykšti boba!!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių