Quantcast

R. Lingienė: pagrindiniai koronaviruso židiniai yra susiję su medicinos įstaigomis

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė sako, kad pagrindiniai viruso židiniai yra susiję su sveikatos priežiūros įstaigomis.

„Pagrindiniai židiniai susiję su asmens sveikatos priežiūros įstaigomis, išskyrus vieną. Ukmergės ligoninėje sėkmingai lokalizuotas židinys, taip pat Šeškinės poliklinikoje. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje precedento neturinti situacija, kai susirgo 71 darbuotojas, 38 pacientai ir mirė daugiausia Lietuvoje žmonių – iki šios dienos – 17 asmenų, susijusių su židiniu šioje ligoninėje“, – informavo R. Lingienė.

Pasak NVSC specialistės, dideli infekcijos atvejų skaičiai yra ir Marijampolės ligoninėje.

„Marijampolės ligoninės skaičiai irgi labai nepalankūs (susirgo 30 darbuotojų ir 16 pacientų – ELTA)“, – teigė R. Lingienė.

Kartu ji apžvelgė ir Nemenčinėje įsikūrusios siuvimo įmonės „Vilnika“, tapusios koronaviruso židiniu, statistiką.

„Tebėra aktualus Nemenčinėje esantis su „Vilnika“ susijęs židinys, kurį tiriant registruoti net 89 atvejai ir nustatyta apie 350 sąlytį turėjusių asmenų. (...) Ko gero, rytoj bus atlikti visiems įmonėms darbuotojams pakartotiniai tyrimai“, – pranešė R. Lingienė.

Ji taip pat pridūrė, kad Nemenčinės globos ir slaugos namuose „Senevita“ yra nustatyti 4 koronaviruso atvejai, visi jie – įstaigos darbuotojams, tad yra organizuojamas įstaigos pacientų testavimas. Tuo tarpu Antanavilių pensionate, pažymėjo R. Lingienė, savaitgalį koronavirusas buvo diagnozuotas antram darbuotojui.

„Jau nustatyti 65 sąlytį turėję gyventojai. Dabar jau jų yra daugiau kaip 90. Procese skaičius keičiasi. Registravome 8 sąlytį turėjusius darbuotojus, kurie yra izoliuoti, o visiems gyventojams, kurie turėjo sąlytį, artimiausiu metu bus organizuotas laboratorinis ištyrimas“, – patikino NVSC Vilniaus skyriaus vadovė.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacijakoronaviruso židiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių