Quantcast

R. Lingienė: nerimą kelia paplitę neišaiškinti užsikrėtimo COVID-19 atvejai

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė teigia, kad nors situacija šalyje dėl koronaviruso valdoma, nerimą kelia neišaiškinti susirgimo COVID-19 atvejai.

Lietuvoje praėjusią parą patvirtinta 10 naujų koronaviruso užsikrėtimo atvejų, bendras ligos atvejų skaičius išaugo iki 2 147. R. Lingienės teigimu, iš antradienį patvirtintų 10 koronaviruso atvejų šešiems nepavyko nustatyti užsikrėtimo šaltinio.

„Deja, kol kas, šešiems susirgusiems asmenims nepavyko nustatyti infekcijos šaltinio – t.y., kur tie asmenys užsikrėtė. Bet situacija gali tikrai keistis. Detalės paaiškėja detalesnio tyrimo metu“, – trečiadienį surengtos spaudos konferencijos metu sakė R. Lingienė.

„Pirminiais duomenimis, asmenys nei nurodė, kad jie buvo užsienyje, nei kad jie buvo šventėse, restoranuose, miestų šventėse ir nei kad jie turėjo sąlytį su COVID-19 atvejais. Belieka tikėtis, kad jie prisimins ir nurodys mums kažkokią informaciją, už kurios mes galėsime užsikabinti. Iki šiol to nėra“, – tvirtino ji.

Nepaisant to bei fakto, kad neišaiškinti užsikrėtimo COVID-19 atvejai yra nustatomi visoje Lietuvoje, NVSC Vilniaus departamento direktorė pabrėžė, kad situacija šiuo metu yra valdoma.

Situacija yra valdoma, ji stebima kiekvieną dieną.

„Situacija yra valdoma, ji stebima kiekvieną dieną. Turime apie penktadalį įvežtinių atvejų, šiek tiek daugiau nei penktadalį sudaro vietinis plitimas visuomenėje. Reikia pasakyti, kad įvežtinių atvejų padaugėjo liepos mėnesį. Tų atvejų buvo 25 – beveik ketvirtadalis visų nustatytų. Įvežtiniai atvejai yra taip pat rizikingi, tačiau epidemiologams didžiausią susirūpinimą kelia neišaiškinti atvejai. Jie nebesilokalizuoja Vilniuje ar Kaune, bet yra paplitę po visą Lietuvą“, – teigė ji.

„Išplitimas Lietuvoje kelia didžiausią susirūpinimą“, – akcentavo R. Lingienė.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos trečiadienio ryto duomenimis, koronaviruso infekcijos sukelta liga mūsų šalyje šiuo metu serga 403 žmonės. Nuo jos mirė 81 žmogus, dar 13 užsikrėtusiųjų koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių. Nuo COVID-19 infekcijos pasveiko 1 650, izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 2937.

Per praėjusią parą dėl įtariamos COVID-19 infekcijos buvo ištirti 4 859 ėminiai, o iš viso iki šiol ištirti 536 377 ėminiai.

Nuo birželio 1 d. registruota 110 įvežtinių atvejų.

Trakų, Šakių, Šalčininkų, Utenos ir Kretingos rajonų bei Kauno miesto savivaldybės šiuo metu nustatytas didžiausias sergamumas koronaviruso infekcija, dėl to šią savaitę jose bus atliekama daugiau profilaktinių tyrimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
Dar viena lesbiečių ir gėjų paradą.Dar kokia šventę sumanykit.Turistautojus vežkit į užsienius.Tai karantinas vėl bus. LEONAI.Tai ,,kurk,,ką nors.Gal esi mokintas.???

Buvęs mokytojas

Buvęs mokytojas portretas
Baust, baust ir dar kartą baust. Baust važinėjančius viešuoju transportu be kaukių, baust uždarose patalpose kaukes po kaklu pasikabinusius. Taisykles žinome visi, gaila, kai kurie į visus nurodymus spjauna Auklėti galima, bet neišauklėsi nenorintį tai suprasti. Laikas auklėjimui jau baigiasi, antroji viruso banga grėsmingai artėja.

voke

voke  portretas
o sita duodasi po vis porta;lus visur ji turbut gerai uzmokejo kad visur lenda su savo nesamonem
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių