Quantcast

PSO: viruso epidemija Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione toli gražu nesibaigia

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) antradienį įspėjo, kad nors šiuo metu visas dėmesys yra sutelktas į pasaulinės koronaviruso pandemijos epicentrais tapusias Vakarų Europą ir Šiaurės Ameriką, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione viruso SARS-CoV-2 epidemijos „toli gražu nesibaigė“.

PSO Vakarų Ramiojo vandenyno regiono direktorius Takeshi Kasai (Takešis Kasajus) paragino visų šio regiono šalių vyriausybes visais lygmenimis tęsti kovą su šiuo užkratu.  

„Šis mūšis bus ilgas ir mes negalime palikti bėdoje mūsų sargybos. Reikia, kad kiekviena šalis toliau reaguotų atsižvelgdama į savo situaciją“, – sakė jis.

Pasak T. Kasai, PSO supranta, kad nėra vieno visiems tinkamo sprendimo, tačiau yra bendra taktika: užsikrėtusių asmenų nustatymas, izoliavimas ir testavimas, kontaktų atsekimas ir skubus karantinavimas, įvairių socialinio atstumo priemonių, kad būtų sulėtintas ir sustabdytas užkrato perdavimas, įgyvendinimas.     

T. Kasai taip pat įspėjo, kad šalims toliau reikia ruoštis koronaviruso didelio masto plitimui visuomenėje.

„Turime aiškiai suprasti, kad net įgyvendinant visas šias priemones grėsmė neišnyks, kol pandemija tęsis. Visgi šios priemonės gali suteikti mums brangaus laiko pasiruošti“, – sakė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
PSO UŽDELSĖ SU PANDEMIJOS PASKELBIMU
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių