Quantcast

PSO: vakcina nuo koronaviruso gali pakreipti pandemijos eigą kita kryptimi

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) optimistiškai vertina pažangą kuriant vakciną nuo koronaviruso, praneša agentūra „Reuters“.

Vakcina tiems žmonėms, kurie yra labiausiai neatsparūs virusui, gali iš esmės pakeisti pandemijos eigą kita kryptimi, - pirmadienį sakė aukštas PSO atstovas Bruce‘as Aylwardas. Jis „labai pozityviu“ pavadino farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ pranešimą, kad jų kuriama vakcina yra labai efektyvi ir kad jos jau lapkritį ketina Jungtinėse Valstijose pateikti prašymą vakciną registruoti.

Farmacijos kompanijos „Biontech“ ir „Pfizer“, remdamosi klinikiniais tyrimais, pirmadienį paskelbė, kad jų kuriamos potencialios vakcinos nuo koronaviruso veiksmingumas siekia daugiau kaip 90 proc.

„Biontech“ ir „Pfizer“ kuriama vakcina nuo liepos bandoma vadinamojoje trečiojoje fazėje. Šiuose bandymuose visame pasaulyje dalyvauja 43 500 žmonių.

Sunkių šalutinių padarinių nepastebėta, sakoma pranešime. Vakcina BNT162b2 kuriama nuo sausio vidurio.

Daugiau kaip 43 500 žmonių jau suleista mažiausiai viena vakcinos dozė iš dviejų. Antroji suleidžiama po trijų savaičių. Gamintojų teigimu, apsauga įgyjama praėjus savaitei po antrosios injekcijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kriukis

kriukis portretas
nuo ko ta vakcina?

nematau

nematau portretas
kuo labai džiaugtis. O kas gali pasakyti, kokia žmogaus sveikata bus po pusmečio, po metų? Vakcina ne vaistai, kuriuos išgėrei, kurie gal padėjo, gal ne. Be to, vaistai yra tiriami ne vienerius metus, aiškinamasi jų šalutinis poveikis. O čia beveik be jokių ilgalaikių tyrimų pasakoma, kad viskas gerai. Belieka laukti, kiek paskiepytų žmonių taps neįgaliais visam gyvenimui. Juk vakcinos bandymams pasirenkami sveiki žmonės, o skiepijami bus ir įvairių ligų turintys. O kas bus naudojama vakcinos aktyvavimui? Aliuminis?

???

??? portretas
Tai kad 90 proc ir dabar neserga
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių