Quantcast

PSO siekia gauti daugiau duomenų apie COVID-19 protrūkį Kinijoje, giria JAV skaidrumą

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį pakartojo, kad Kinija turi dalytis daugiau duomenų apie šalyje įsižiebusį COVID-19 protrūkį, ir kartu pagyrė Vašingtono „radikalų skaidrumą“ kovojant su nauja viruso forma.

Organizacija ne kartą išreiškė susirūpinimą, kad oficiali Kinijos statistika neparodo tikrojo šiuo metu smarkiai išaugusio COVID-19 atvejų skaičiaus poveikio.

„PSO vis dar mano, kad apie mirties atvejus Kinijoje pranešama ženkliai per mažai“, – žurnalistams sakė jos ekstremalių situacijų direktorius Michaelas Ryanas (Maiklas Rajanas).

Jis kaltino Pekiną, kad šis siaurai apibrėžia, kas yra mirtis nuo COVID-19, taip pat pabrėžė, kad „visuomenės sveikatos sistemos gydytojai turi būti skatinami pranešti apie tokius atvejus, o ne atgrasomi“.

Ir atvirkščiai, jis pasidžiaugė Jungtinių Valstijų, kuriose sparčiai plinta naujoji antrinė „Omicron“ atmaina „XBB.1.5“, valdžios institucijų bendradarbiavimu.

„Jungtinės Valstijos radikaliai skaidriai bendradarbiauja su PSO dėl duomenų ir jų poveikio“, – sakė M. Ryanas.

PSO techniniam atsakui į COVID-19 protrūkį vadovaujanti Maria van Kerkhove (Marija van Kerkchov) teigė, kad Vašingtonas pateikė beveik visus iki šiol turimus duomenis apie „XBB.1.5“ – kol kas labiausiai užkrečiamą viruso formą.

Ji sakė žurnalistams, kad 38 šalyse aptiktas COVID-19 subvariantas aiškiai turi „augimo pranašumą“, palyginti su kitomis viruso atmainomis. Be to, manoma, kad jis geriau išvengia imuniteto apsaugos nuo ankstesnės infekcijos ar vakcinų.

„Kol kas neturime duomenų apie jo sunkumą“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
matomai obamsaika nauja velniava kuria po bidskvernu ? ///
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių