Quantcast

PSO rekomenduoja tęsti skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina

  • Teksto dydis:

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja kol kas tęsti skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina. „PSO mano, kad nauda nusveria rizikas“, – trečiadienį Ženevoje pranešė organizacija.

Kopenhagoje įsikūręs PSO Europos biuras savo ruožtu pabrėžė vakcinacijos kampanijų ir jų saugumo svarbą. Vakcinų kontrolė vyksta nuolat, tviteryje rašė biuras. Vakcinos esą sumažina sunkių susirgimų COVID-19 ir mirčių skaičių, tačiau negali užkirsti kelio kitų ligų pasireiškimui.

Virtinė Europos šalių, įskaitant Lietuvą, laikinai sustabdė gyventojų skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina po pranešimų apie pavienius krešulių susidarymo atvejus. Ar yra priežastinis ryšys tarp vakcinacijos ir kraujo krešėjimo sutrikimų, nežinoma, vyksta tyrimas.

PSO Europos biuras rašė, kad ekspertai šią savaitę paskelbs, ar yra ryšys tarp kraujo krešulių susidarymo ir vakcinos, ar juos lėmė kiti veiksniai.

Kartu biuras pabrėžė: „Identifikuotų sunkių nepageidaujamų incidentų po vakcinacijos nuo COVID-19 skaičius tarp milijonų jau paskiepytų asmenų yra itin mažas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Gal ne PSO o Lansberger ir Dulkintojas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių