Quantcast

PSO pripažino klaidą: Kinijoje plintančio viruso grėsmė yra didelė

  • Teksto dydis:

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pirmadienį skelbia, kad gyvybių nusinešusio Kinijoje sparčiai plintančio viruso pasaulyje keliama grėsmė yra „didelė“. Organizacija pripažino, kad anksčiau įvardytas „vidutinis“ grėsmės lygis buvo klaidingas.

Sekmadienio vakarą Jungtinių Tautų (JT) sveikatos organizacijos paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad „Kinijoje rizika yra labai didelė, regioniniu lygiu. Taip pat rizika yra didelė ir pasauliniu lygmeniu“.

PSO skelbia, kad ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį grėsmę pasauliui organizacija įvardino kaip „vidutinišką“, tačiau tai esą buvo PSO klaida. Paprašytas atskleisti daugiau detalių, PSO atstovas Fadela Chaibas tik pasakė, kad „klaida įsivėlė formuluotėje“.

Kinijoje plintant naujam virusui, PSO ketvirtadienį nusprendė neskelbti tarptautinės nepaprastosios sveikatos padėties. Tokia padėtis skelbiama tik labai retais atvejais, dėl pavojingiausių ligų protrūkių.

Kinijoje šią savaitę besilankantis PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas ketvirtadienį teigė: „Tai nepaprasta padėtis Kinijoje, tačiau tai dar netapo pasaulio nepaprastąja sveikatos padėtimi.“

PSO organizacija jau yra sulaukusi nemažai kritikos dėl per lėto ar dėl per daug skuboto tokios padėties įvardijimo, kuris pirmą kartą buvo panaudotas 2009 m. dėl H1N1 kiaulių gripo pandemijos.

Per šį protrūkį JT sveikatos agentūra buvo kritikuojama už tai, kad sukėlė paniką pirkdama vakcinas, kai tais metais paskelbė, kad protrūkis pasiekė pandemijos mastą, bet vėliau paaiškėjo, kad virusas nėra toks pavojingas, kaip manyta iš pradžių.

2014 metais PSO sulaukė kritikos už tai, kad tempė laiką ir neatsižvelgė į tris Vakarų Afrikos šalis nusiaubusios Ebolos epidemijos rimtumą, iki pat jos pabaigos 2016 metais. Ebola pareikalavo daugiau nei 11300 gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

veiksmingiausia

veiksmingiausia portretas
uzdaryt kinija ir neisileist ju pilieciu i visas pasaulio salis,kitaip auku bus simtai tukstanciu,nes ne visi sugeba ji indifikuot. Milijonas kinu jie net nepajaustu,bet jie sita virusa primes visoms salims,ne tik per zmones ,bet ir per ju gaminius. Nepirkit kiniskos produkcijos ,taip isvengsit mirties !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių