Quantcast

PSO: pandemijos padariniai išliks dešimtmečius

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) penktadienį paskelbė, kad pandemijos padariniai išliks dar dešimtmečius, organizacijos nepaprastosios padėties komitetui vertinant situaciją, praėjus šešiems mėnesiams po to, kai buvo paskelbtas pavojus dėl COVID-19 plitimo.

Koronaviruso sukeliama liga pasaulyje jau pražudė beveik 675 tūkst. žmonių, juo užsikrėtė mažiausiai 17,3 mln. gyventojų.

PSO nepaprastosios padėties komitetas, sudarytas iš 18 narių bei 12 patarėjų, penktadienį susitinka ketvirtą kartą nuo COVID-19 krizės pradžios.

Pandemija – tai tik kartą per šimtmetį pasireiškianti sveikatos krizė, padariniai ateityje bus jaučiami dešimtmečiais.

„Mintis, kad prieš šešis mėnesius, kai man rekomendavote skelbti tarptautinio masto visuomenės sveikatos krizę (PHEIC), už Kinijos ribų buvo mažiau nei 100 COVID-19 atvejų ir nulis mirčių, prabudina“, – susitikimui prasidėjus teigė organizacijos vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

„Pandemija – tai tik kartą per šimtmetį pasireiškianti sveikatos krizė, padariniai ateityje bus jaučiami dešimtmečiais“, – sakė jis.

Komitetas gali paskelbti naujų rekomendacijų arba panaikinti jau esamas, tačiau beveik nėra abejonių, kad pandemijos statusas bus išlaikytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko nebesuprantu.

Nieko nebesuprantu. portretas
Dukterėčia gyvena Ispanijoje.Dirba Naumavičiaus apie 200 parduotuvių tinkle.Važinėja po dalį Ispanijos po parduotuves,bendrauja su darbuotojais.turi prieiga internete.Sako nė vienas apie 2000 tūkstančius turintis tinklas nesirgo virusu.Tai yra kažkas neitikėtino .Ir Didžiojo Britanija nuėmė skrydžius finansiniais tikslais.Turėjo bilietus atostogom į Lietuvą.Tai nebežinai kas darosi tame pasaulyje ir kam betikėti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių