Quantcast

PSO: kasmet nuo sepsio pasaulyje miršta 11 mln. žmonių

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, kasmet planetoje nuo sepsio miršta 11 mln. žmonių, beveik 3 mln. jų – vaikai.

Todėl būtina skubiai gerinti žinias apie šią pavojingą imuninę reakciją, sakoma PSO pareiškime.

Tai visų pirma yra geresnis sveikatos sistemoje dirbančių žmonių parengimas, kad jie greičiau atpažintų infekcijas, galinčias sukelti sepsį. Sepsiu, kuris dar vadinamas kraujo užkrėtimu, daugeliu atvejų susergama ligoninėse.

Sepsį gali sukelti ne tik kraujo infekcija, bet ir viduriavimas, plaučių susirgimai ar tropinės ligos. Jei imuninės sistemos reakcija būna nenormali, gali išsivystyti daugybinis organų nepakankamumas ir ištikti mirtis.

Anot PSO, ir sergantieji sunkia Covid-19 forma labiau rizikuoja susirgti sepsiu. Net jei jį įveikia, žmogui gali pasireikšti liekamieji padariniai.

 


Šiame straipsnyje: sepsisPSOkraujo užkrėtimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tuomet

tuomet portretas
kam ta vyrusine propoganda ir isterija juk visi mirsta su laiku tai nebukit /dievukais/ ir negreitinkit ivykiu kurie priklauso nuo Dievo valios o savo kontora perkelkit afrikon o mes apsieisim be jusu /linksmu/ parodymu Trumpas nuo jusu atsikrate tai varykit su obama namolio pas tanzanijos prezidenta ten jau bulves auga vyrusines tai turesit darbelio?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių