Quantcast

PSO įspėja: COVID-19 neišnyko

  • Teksto dydis:

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos biuras antradienį įspėjo, kad COVID-19 pavojus neišnyko, ir teigė, kad dėl jo regione vis dar miršta beveik 1 000 žmonių per savaitę.

Gegužės 5 dieną PSO paskelbė, kad COVID-19 pandemija nebelaikoma tarptautinio masto ekstremalia visuomenės sveikatos situacija.

„Nors ir nebėra ekstremalios visuomenės sveikatos situacijos, tačiau COVID-19 neišnyko“, – žurnalistams sakė PSO Europos regiono direktorius Hansas Kluge (Hansas Kliūgė).

PSO Europos regioną sudaro 53 šalys, įskaitant kelias Vidurio Azijos šalis.

„Kiekvieną savaitę regione vis dar registruojama beveik 1 000 naujų mirčių nuo COVID-19, tačiau šis skaičius yra nepilnas, nes sumažėjo šalių, kurios reguliariai praneša PSO apie mirčių nuo COVID-19 atvejus“, – pridūrė H. Kluge ir paragino šalių pareigūnus užtikrinti, kad pažeidžiamų grupių skiepijimo apimtys būtų ne mažesnės kaip 70 procentų.

H. Kluge taip pat teigė, kad, remiantis skaičiavimais, per pastaruosius trejus metus kas trisdešimtas, tai yra maždaug 36 mln. regiono gyventojų, patyrė vadinamąjį ilgąjį COVID-19. Pasak jo, tai tebėra sudėtinga būklė, apie kurią vis dar labai mažai žinoma.

„Jei neišvystysime išsamios diagnostikos ir ilgojo COVID-19 gydymo, niekada tikrai neatsigausime po pandemijos“, – sakė H. Kluge, ragindamas atlikti daugiau mokslinių tyrimų šioje srityje, kurią jis pavadino nepakankamai pripažinta liga.

Organizacija taip pat paragino būti budriems dėl atsinaujinusių „b raupų“– gegužės mėnesį regione užregistruoti 22 nauji atvejai – ir karščio bangų poveikio sveikatai.


Šiame straipsnyje: COVID-19PSOkoronavirusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu kaip Gali

nu kaip Gali  portretas
'isnykti" tas kas sukurta neisnykimui ,o pastoviam egzistavimui !

statistika

statistika portretas
skiepai neturi joio teigiamo poveikio ,tik psihologini naiviems !

nu kaip gali

nu kaip gali portretas
isnykti tas ,ka sukure Žmogus ant Žmonijos ?????????????
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių