Quantcast

PSO: infekcijų skaičiaus augimą lemia per maži vakcinacijos rodikliai, nuovargis ir ribojimų švelninimas

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) įspėja dėl kovos su koronavirusu strategijos, kai pagrindinis dėmesys skiriamas vien vakcinacijai.

Augančius naujų infekcijų skaičius Europoje ir kituose regionuose lėmė ribojimų švelninimo žingsniai kartu su vis dar žemais vakcinacijos rodikliais ir COVID-19 nuovargiu, pirmadienį Ženevoje sakė PSO atstovai.

Europoje infekcijų skaičiaus augimą papildomai skatina labiau užkrečiami naujos atmainos koronavirusai, kalbėjo vyriausioji institucijos ekspertė Maria Van Kerkhovė. „Tai labai pavojinga kombinacija“, – pabrėžė ji.

Kassavaitiniai su COVID-19 siejamų mirčių skaičiai, anot ekspertės, praėjusią savaitę pirmą kartą po pusantro mėnesio vėl šiek tiek išaugo. Globalūs infekcijų skaičiai ūgtelėjo 8 proc. Europoje tai buvo 12 proc. Amerikos žemynas ir Afrika buvo vieninteliai pasaulio regionai, kuriuose rodikliai šiek tiek mažėjo.

Visi tikėjosi, kad vien vakcinacija išspręs problemą, sakė PSO krizių koordinatorius Mike‘as Ryanas. „Atsiprašau, bet taip nėra“, – teigė jis. M. Ryanas pabrėžė, kad ribojimų švelninimas yra sėkmingas tik esant labai mažiems infekcijų skaičiams ir labai įdėmiai kontroliuojant epidemiologinę situaciją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių