Quantcast

PSO: per ateinančius du mėnesius daugiau nei pusė europiečių gali užsikrėsti omikron

  • Teksto dydis:

Jei ir toliau bus stebimi dabartiniai omikron atmainos koronaviruso plitimo tempai, per ateinančius du mėnesius juo gali užsikrėsti daugiau nei pusė Europos gyventojų, antradienį perspėjo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Kalbėdamas per spaudos konferenciją, PSO Europos padalinio vadovas Hansas Kluge nurodė, kad omikron atsakinga už visą Europos regioną šiuo metu siaubiančią didelę infekcijų bangą.

„Sveikatos parametrų ir vertinimo institutas (IHME) prognozuoja, kad tokiais tempais per ateinančias dvi–aštuonias savaites omikron užsikrės daugiau nei 50 proc. šio regiono gyventojų“, – teigė H. Kluge.

PSO Europos regioną sudaro 53 valstybės ir teritorijos, įskaitant kelias Vidurio Azijoje. H. Kluge pažymėjo, kad jau 50-yje jų patvirtinta infekcijos omikron atvejų.

Cituodamas kelių pastarųjų savaičių duomenis, H. Kluge nurodė, kad ši atmaina yra labiau užkrečiama ir jos „mutacijos leidžia jai geriau prikibti prie žmogaus ląstelių, o ja taip pat gali užsikrėsti anksčiau jau persirgę ar pasiskiepiję žmonės“.

Tačiau PSO Europos padalinio vadovas pabrėžė, kad „iki šiol registruotos vakcinos toliau suteikia gerą apsaugą nuo sunkios ligos eigos ir mirties, įskaitant ir omikron“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių