Quantcast

„Psichozės labirintu“ pristatomas Atviros psichiatrijos mėnuo

  • Teksto dydis:

Psichozės apimtas žmogus klaidžioja iškreiptos realybės labirinte. Sutrikęs, sunkiai atpažįstantis aplinką ir save, kitaip reaguojantis į aplinkos dirgiklius, pojūčius ir siūlomą pagalbą. Tai gali būti vienišumo, iš bendruomenės išskirianti patirtis, kurią perteiks sostinėje pristatomas interaktyvus meno kūrinys.

„Psichozės labirinto“ atidarymas numatytas rugsėjo 9 d. 10 val. Vilniaus Dailės akademijoje (Malūnų g. 5.)

„Psichozės labirintas“ – interaktyvus Nyderlandų menininkės Jennifer Kanary kūrinys, padedantis pajusti sunkiomis psichikos ligomis sergančių žmonių išgyvenimus. Tai simbolinis pasivaikščiojimas po psichoze sergančios mergaitės Jamie smegenis. „Eidami labirintu galite patys tai patirti, rinktis, kur nukreipti dėmesį, kaip patirti, kiek leisti vaizduotei jus užvaldyti“, – sako kūrinio autorė.

„Psichozės labirintas“ apkeliavo daugumą Europos šalių, o juo praėjo beveik 7000 žmonių.

Šiuo renginiu atidaromas Atviros psichiatrijos mėnuo. Tai laikotarpis tarp dviejų psichikos sveikatai svarbių tarptautinių dienų – Pasaulinės savižudybių prevencijos dienos (rugsėjo 10 d.) ir Pasaulinės psichikos sveikatos dienos (spalio 10 d.), kuri Lietuvoje minima jau antrąjį dešimtmetį.

Tai antroji psichikos ligų ir jų gydymo stigmos mažinimo iniciatyva, pristatanti šiuolaikinės psichiatrijos pasiekimus, skatinanti laiku kreiptis tinkamos pagalbos. Visoje Lietuvoje vykstantys renginiai suteikia galimybę pažvelgti į šiuolaikinę psichiatriją, daugiau sužinoti apie psichiatrijoje taikomų metodų įvairovę. Atviros psichiatrijos mėnesio metu vyks paskaitos, atvirų durų dienos, kūrybinės dirbtuvės, konsultacijos spaudos konferencijos ir diskusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių