Quantcast

Profesorius S. Čaplinskas: turime visas galimybes nugalėti koronavirusą

  • Teksto dydis:

Profesorius Saulius Čaplinskas trečiadienį pasidalijo naujausiomis įžvalgomis apie koronavirusą. 

„Apie devynias dienas žmogus, užsikrėtęs naujuoju koronavirusu, gali užkrėsti kitus, o labiausiai užkrečiamas yra per pirmąsias penkias dienas nuo simptomų atsiradimo. Štai kodėl, jei norime suvaldyti epidemiją ir nenorime užkrėsti savo artimųjų, labai svarbu savarankiškai izoliuotis, kai tik prasideda simptomai, – feisbuke rašo profesorius. – Mes turime visas galimybes nugalėti koronavirusą. Galime laikytis fizinės distancijos ir galime dėvėti kaukes. Turime muilo, vandens ir dezinfektantų. Galime atidaryti langus ir duris, galime pagerinti patalpų ventiliaciją ir kvėpuoti švariu oru. Turime žinias, viso pasaulio žinias. Atmeskime neteisingą ir melagingą, mus neigiamai veikiančią informaciją ir vadovaukimės tiktai patikimais šaltiniais. Mes daug žinome ne tik apie virusą, bet ir apie riziką. Žinome, kaip tą riziką sumažinti.  Ir, svarbiausia, mes patys galime nuspręsti, kaip mums elgtis.“

Primename, kad per pastarąją parą Lietuvoje patvirtinti 2289 nauji COVID-19 ligos atvejai, nuo koronaviruso mirė 23 žmonės.

Dėl kitų priežasčių mirė 19 užsikrėtusiųjų.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 51 tūkst. 655 asmenys, 38 tūkst. 755 – tebeserga, 12 tūkst. 282 – pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 432 žmonės, dėl kitų priežasčių – 186 užsikrėtusieji.

Per praėjusią parą ištirti 12 tūkst. 697 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras nuo pandemijos pradžios ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 197 tūkst. 419.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S

S portretas
Sitas profesorius absoliutus nulis kuris 30 metu dirbo kazka kazkur dubliavo NVSC funkcijas ir eme pinigus. Viso gero ismestas kaip musu is barsciu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių