Quantcast

Profesorius pasidalijo nedžiuginančiu pokyčiu COVID-19 suvaldyme: Lietuva – ne lyderė

  • Teksto dydis:

Profesorius Vytautas Kasiulevičius pasidalijo diagrama, kurioje galima matyti, kad pavasarį, kilus pirmajai koronaviruso bangai, lietuviai buvo sąmoningesni ir saugojo save dažniau likdami namie. Dabar, deja, statistikoje mūsų šalis atsidūrė tarp lyderių – tų, kurie nesilaiko taisyklės „lieku namie“, ir dėl to galimai COVID-19 mastai tampa nevaldomi.

Informacija, kurioje atsidūrė Lenkija, Vokietija, Suomija, Latvija, Švedija ir Lietuva, V. Kasiulevičius pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Valdžios sprendimai svarbūs, bet galiausiai viskas priklauso nuo žmonių. Pavasarį žmonės suprato, kad norint išvengti COVID-19 šuolio, būtina apriboti judėjimą ir susitikimus. Pavasario kampanija „Likite namuose“ mus padarė lyderiais, o rinkimų ruduo pavertė autsaideriais. Likti namuose dabar nori švedai“, – rašė profesorius.

Diagramoje, kurioje palyginami periodai nuo metų pradžios iki spalio mėnesio, matyti, kad Lietuva užkopė į „nenorinčių likti namuose“ viršūnę. Balandžio mėnesį jos rodiklis pagal „liekančių namie“ žmonių skaičių sudarė 21,14 proc. ir buvo geriausias iš išvardytų šalių. O spalį smuko iki - 5 proc. Tuo tarpu, Švedija, kurios rodiklis statistikoje buvo 12,71 proc., spalį buvo tarp šalių, kuriose labiausiai „norima likti namie“ ir pažaboti pandemiją.

V. Kasiulevičiaus feisbuko nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šmėkla

Šmėkla portretas
Profesoriau tu profesoriau! Nelaimingas žioply! Tau tik taip atrodo, kad jie namuose vafleglote tu specialiai daro, kad greičiau viskas baigtūsi! Žioply kiek tau reikia piningų, kad pradėtų skaičiai mažėt kauše tu kauše

Giedrius

Giedrius portretas
Sako likite namuose BB taužikt PDR NX

Antanas

Antanas  portretas
Vogti vstybės lėšas, lyderė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių