Quantcast

Profesorius apie šalis, į kurias keliauti saugu: geriausias pasirinkimas – Italija

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius savo feisbuko paskyroje apžvelgė koronaviruso situaciją keliose Europos šalyse. Anot profesoriaus, atsižvelgus į epidemiologinę situaciją, saugiausia atostogų kryptis šiuo metu yra Italija.

„Jeigu per artimiausias dvi savaites planuojate vykti į užsienį, tai geriausia į tas šalis, kur epidemiologiniai rodikliai panašūs į Lietuvos arba geresni. Šiuo metu iš visų likusių „saugių“ Viduržemio jūros pakrantės Europos Sąjungos šalių geriausias atostogų pasirinkimas yra Italija. Ten geriausia epidemiologinė padėtis. Graikija yra antroje vietoje. Rodikliai šioje šalyje per dvi savaites kiek pablogėjo, tačiau nedaug. Prancūzija lieka trečioje vietoje ir, jeigu yra alternatyva, rinkčiausi aukščiau minėtas. Ispanijos geriau nesirinkti, jeigu nėra noro vėliau pakliūti į saviizoliaciją“, – pataria profesorius.

Feisbuko nuotr.

Po V. Kasiulevičiaus įrašu feisbuke pasipylė internautų komentarai. „Geriausia turbūt likti Lietuvoje“, – svarstė Justė.

„Ką manote apie Turkiją?“ – profesoriaus klausė Lina.

„Turkijoje padėtis atrodo panaši į Lenkiją, tačiau jie mažiau testuoja. Apibendrinus padėtis nėra bloga“, – statistiką komentavo V. Kasiulevičius.

Primename, kad praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 11 naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius išaugo iki 2019, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 306 žmonės, pasveiko – 1620, izoliacijoje yra 76 asmenys.

Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 83 įvežtiniai atvejai.

Praėjusią parą laboratorijose ištirti 1366 ėminiai, iš viso – 504 tūkst. 56.


Šiame straipsnyje: Vytautas KasiulevičiusKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebejuokinga

Nebejuokinga portretas
Pradžioj buvo juokinga, kai šis keistokos išvaizdos profesorius ėmė beveik kasdien skelbtis žiniasklaidoje ne savo tema - jis nėra nei epidemiologas, nei imunologas, nei virusologas. Nuolat perpasakodavo naujienas, kurias skelbė užsienio žiniasklaida, jų ekspertai. Klausimas: kam? Iš tikrųjų atidaryta lyg nauja naujienų agentūra virusų klausimais ir pasisako vinas asmuo - profesorius. Kasdien, ar beveik kasdien - apie viską, kas susiję su virusu. Jis ką? Tyrimus daro, yra tiesiogiai susijęs su užsikrėtusiųjų gydymu? Kokia jo reklamavimosi prasmė, jei ne juokinti? Kažkoks naujas juokdarys.

Senas kaunietis

Senas kaunietis portretas
Kauno fekaldienė tęsia paskaitų ciklą "užp.isk kaunietį Kasiulevičiym" :)

Sofi Loren

 Sofi Loren portretas
Užsakyti straipsniai, vienas prifesorius proteguoja viešbučių ir restoranų verslą, o kitas - turizmo verslą, neįsivaizduoju, kas išdrįstų keliauti į Italiją ar Graikiją, kuomet situacija keičiasi ne savaitėmis, bet dienomis. Keliaukite visi draugiškai trise Čaplinskas, Makalius ir Kasiulevičius. Nekantriai lauksime kelionės įspūdžių. .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių