Quantcast

Profesorius apie mokslininkų bandymus sukurti vakciną nuo COVID-19: yra gerų naujienų

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovas Saulius Čaplinskas pasidalijo įžvalgomis apie tai, kaip mokslininkams sekasi kurti vakciną nuo koronaviruso.

„Gera naujiena. Du tyrimai su beždžionėmis nustatė, kad, užsikrėtus koronavirusais, gaminami antikūnai, kurie, kaip atrodo, apsaugo nuo būsimos ligos. Viename tyrime mokslininkai užkrėtė 9 suaugusias šunbeždžiones rezusus SARS-CoV-2. Gyvūnai susirgo, bet po 28 d. pasveiko. Kai mokslininkai beždžiones užkrėtė koronavirusais po savaitės, nė viena nesusirgo, nors kai kurių gyvūnų plaučiuose buvo nedidelis kiekis virusų“, – apie mokslininkų tyrimus pasakoja profesorius.

Kitame tyrime 25 beždžionės buvo paskiepytos prototipine COVID-19 vakcina, o 10 skiepytos nebuvo. Skiepytų beždžionių organizme susidarė antikūnai, o kai visos beždžionės tyrime buvo užkrėstos SARS-CoV-2, skiepytų beždžionių plaučiuose virusų koncentracija buvo nedidelė, o visų neskiepytų – didelė“, – statistiką dėsto S. Čaplinskas.

Profesorius sako, kad mokslininkams dar reikės patvirtinti, ar tokie patys rezultatai bus gauti ir tiriant žmones. „Bet mokslininkai turi vilties, nes žmonių ir šunbeždžionių rezusų genų sudėtis sutampa 93 proc.“, – mokslininkų tyrimus aptaria S. Čaplinskas.


Šiame straipsnyje: Saulius ČaplinskasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijakoronaviruso tyrimaivakcina nuo koronaviruso

NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Sukurta vaksina babdykit ant savo vaiku jus vistie nežmonės

klounai

klounai portretas
kinija zudo zmonija savo sukurtu brudu,o liurbiai rekia virusas !

Anonimas

Anonimas portretas
Nagi...pons profesoriau.ar dar nenusibodo žaisti žaidimą VIRUSAS,geriau eitumėt apsikirpti į kirpyklą....o tai tikrai atrodot kaip kaimietis.Aš buvau šiandien,ir jokio viruso nesutikau,bet atrodau labai stilingai.Nuotaika gera,rytoj Kaunas ir kauniečiai ŠVĘS.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių