Quantcast

Profesorius apie lietuvių apsipirkimus Suvalkuose: kokia rizika užsikrėsti COVID-19?

  • Teksto dydis:

Profesorius Vytautas Kasiulevičius savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo naujausiomis įžvalgomis COVID-19 tema. Profesorius ne tik apžvelgė koronaviruso situaciją Lenkijoje, bet ir atkreipė dėmesį į vietas, kur užsikrėsti virusu yra didžiausia rizika.

„Pirmadienio Vyriausybės posėdžiui į talką. COVID-19 rizikos indekso vertinimas pagal šalies regionus. Šiame vertinime atsižvelgiama į naujų atvejų skaičiaus augimo greitį per paskutines dvi savaites“, – teigė profesorius.

V. Kasiulevičius apžvelgė koronaviruso situaciją konkrečiose Lenkijos vietovėse. „Jeigu pažvelgsime į rizikos žemėlapius, tai pamatysime, kad vakar dienos duomenimis, COVID-19 rizikos indeksas Palenkės vaivadijoje (Suvalkai) yra mažesnis negu Lietuvoje. Tuo tarpu Mazovijos vaivadijoje (Varšuva) jau didesnis. Didžiausias rizikos indeksas kaip ir anksčiau išlieka šalies pietuose – Mažosios Lenkijos vaivadijoje, tačiau matome ir besikeičiančią situaciją Baltijos pajūryje esančioje Pamario vaivadijoje, kur sergančių skaičius per dvi savaites nuo 887 pakilo iki 1374, todėl visai neseniai turistų mylimas Gdanskas jau nebėra tokia saugi vieta keliauti“, – akcentavo V. Kasiulevičius.

Scanpix nuotr.

Reikia nepamiršti to fakto, kad didžiausia COVID-19 rizika yra tankiai gyvenamose vietovėse, ypač miestuose.

Pasak profesoriaus, didžiausia rizika užsikrėsti koronavirusu yra miestuose ir tankiai gyvenamose vietovėse. „Atrodytų, kad lietuvių turistų apsipirkimai Suvalkuose didesnės rizikos nesukelia, jeigu žmonės nevyksta į Lenkijos gilumą. Tik reikia nepamiršti to fakto, kad didžiausia COVID-19 rizika yra tankiai gyvenamose vietovėse, ypač miestuose. Tos Lenkijos vaivadijos, kur yra didžiausi Lenkijos miestai, kur yra oro uostai, stambūs transporto mazgai, ten naujų COVID-19 atvejų ir daugiausia: Varšuva, Gdynė, Gdanskas. Pietų Lenkijoje koncentruota daug šalies pramonės, kasyklų, todėl Mažosios Lenkijos ir Silezijos vaivadijų miestuose taip pat didelis rizikos rodiklis“, – situaciją Lenkijoje aptarė V. Kasiulevičius.

Primename, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 22 nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius siekia 2352, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 567 asmenys, pasveiko – 1691. Nuo COVID-19 mirė 81 asmuo, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 147 įvežtiniai atvejai. Izoliacijoje šiuo metu yra 3115 žmonių.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje užfiksuoti 147 įvežtiniai atvejai. Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 4875 ėminiai, iš viso iki šiol ištirti 570 tūkst. 657 ėminiai.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaVytautas Kasiulevičiuskoronavirusas Lenkijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

nežymėta politinė reklama

nežymėta politinė reklama portretas
Paršas ruošiasi i seimą. Begalviai kviečiami balsuoti.

Rizika

Rizika portretas
Rizikos žemėlapius galime pažiūrėti patys, nebūtina profesoriaus konsultacija, kodėl profesorius nekomentuoja rizikos mūsų šalyje, Palangos pajūryje, Žolinės švenčių renginiuose. Penktadienį, apie 18 val. PC MOLAS Maximoje vaikščiojo 4-ios jaunos moterys iš Vidurinės Azijos, uzbekės neteisingai uždėtomis kaukėmis, neuždengtomis nosimis, sukeldamos riziką pirkėjams. Kodėl apsaugos darbuotojai neužtikrina tvarkos PC MOLAS Maximoje?

Jojonas

Jojonas portretas
Norėtūsi profesoriaus paklausti:kur daugiau šansų užsikrėsti rytoj,Suvalkuose ar Palangoj?Prašymas: su ,,MAXIMA" atsakymo nederint...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių