Quantcast

Profesorius apie koronaviruso grėsmę: iliuzijų nebeliko, privalome imtis plano

  • Teksto dydis:

Koronavirusas ir toliau baugina Europą – užsikrėtusiųjų skaičius nuolat auga, mirčių taip pat negailestingai daugėja. Lietuvoje antradienio vakarą patvirtinti dar du užsikrėtimo koronavirusu atvejai, iš viso šiuo metu šalyje užsikrėtusių – trys. Profesorius Vytautas Kasiulevičius teigia, kad situacija Italijoje išties baugina, todėl Lietuvoje privalome imtis saugumo priemonių, kad viruso plitimas būtų sustabdytas.

„Iliuzijų dėl COVID-19 plitimo neliko. Italijoje situacija yra labai labai sudėtinga. Šiandien ten mirė 196 žmonės. Intensyvios terapijos skyriai nebegali užtikrinti reikiamos pagalbos apimčių visiems pacientams“, – trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ rašė V. Kasiulevičius. 

„Privalome didinti PGR (Polimerazės grandininė reakcija) testavimo apimtis ir imtis sienų kontrolės. Tačiau svarbesnis visuomenės sveikatos priemonių taikymas tam, kad sumažinti artėjantį viruso smūgį Lietuvos sveikatos apsaugos sistemai. Jau anksčiau pateikiau įrodymus, kad jau dabar COVID-19 įtaka Italijos sveikatos apsaugos sistemai keletą kartų viršijo gripo poveikį ir situacija blogėja kasdien.

1) Susisiekimas su Italija ir kitomis intensyvaus viruso plitimo zonomis galimas tik užtikrinant būtinųjų prekių gabenimą, kurių sąrašą tvirtina Lietuvos Respublikos Vyriausybė. Dalyvavimas visose konferencijose, parodose ir susitikimuose privalo būti atšauktas.

2) Aiškiai nurodyti laiką, per kurį visi Lietuvos piliečiai turi palikti Italijos ir kitų endeminių šalių teritoriją. To nepajėgiantiems padaryti užtikrinti jų sugrįžimą panaudojant karo transporto lėktuvus.

3) Visi atvykę iš Italijos ir kitų viruso endeminių zonų Lietuvos ir užsienio piliečiai privalo patekti į 14 dienų karantiną.

4) Socialinė distancija. 2 metrų atstumo užtikrinimas tarp šalies piliečių. Nuo šiandien 2 mėnesiams atsisakome visų rankų paspaudimų, apsikabinimų, renginių, konferencijų. Autobusuose ir troleibusuose leidžiamos tik sėdimos vietos.

5) Visi sporto ir kultūros renginiai turi būti stabdomi ne trumpesniam kaip 2 mėnesių laikotarpiui.

6) Per artimiausią savaitę parengiamas visų tipų mokymo įstaigų veiklos stabdymo planas keičiant mokymą į nuotolinį panaudojant internetą ir televiziją. Planas įgyvendinamas per 48 valandas užregistravus pirmąjį SARS-CoV-2 viruso plitimo visuomenėje atvejį.

JAV 1918 metais turėjo skaudžią pamoką. Vieni mokėsi, bet priėmė sprendimus, kiti laukė, kas bus. Skirtumas grafike. Mirtimis“, – mintimis dalijosi profesorius.

„Facebook“ nuotr.

Primename, kad Lietuvoje antradienio vakarą patvirtinti du nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Trečiadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė, kad abu nauji koronaviruso atvejai – įvežtiniai.

„Tai yra šeima, kauniečiai, vyras ir žmona, 1980 ir 1985 metų gimimo. Jie viešėjo Šiaurės Italijoje, slidinėjo vasario 29 – kovo 6 dienomis“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras.

Ministro duomenimis, kauniečiai į Lietuvą grįžo kovo 7 dieną automobiliu. Grįžę užpildė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro formą.

Sukarščiavę jie iškvietė greitąją medicinos pagalbą. A. Verygos teigimu, šiuo metu jie jaučiasi neblogai, gydomi Kauno klinikinėje ligoninėje.

Vyras ir žmona yra izoliuoti Kauno klinikinėje ligoninėje.

Pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis Lietuvoje nustatytas vasario 28 d. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 d. grįžusiai pacientei. Dar du atvejai patvirtinti kovo 10 d.

Šiuo metu Lietuvoje stebimi daugiau kaip 5,5 tūkst. žmonių, kurie grįžo iš viruso labiausiai paveiktų teritorijų užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
teisingos gydytojo rekomendacijos.Bet Lietuvos liberalizmas yra kaip ir Italijoje.Svarbiausias prioritetas nevarzyti zmogaus teisiu ir laisviu.Valdantieji kol kas elgiasi kaip tesliai.Reikalingi radikalus ir griezti sprendimai.Nors, gal nepergyvenama per daug.Pagal viruso poveiki, ismirs pagrinde pensininkai.Kaip viena pedagoge akcentavo, BALASTAS.Kadangi niekas net nepabande is valdzios ja sugedinti, reiskia taip ir manoma.

Tata

Tata portretas
To:Bausti Išeik į gatve ir palysk po autobuso ratais

Bausti

Bausti portretas
Nustačius visus galimus iš Italijos parvykusių sutuoktinių kontaktus, bausti įstatymų numatyta tvarka dėl tyčinio sveikatos sutrikdymo ir išskaičiuoti už nukentėjusių asmenų gydymą. Numatyti bausmes už nedrausmungus tyčinius veiksmus užkrato pandemijos laikotarpiu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių