Quantcast

Produktai, kurie gali apsaugoti nuo vėžio, sustiprinti širdį ir imunitetą

Tam tikri produktai gali labai teigiamai veikti mūsų organizmą: saugoti nuo vėžio, stiprinti širdį ir imunitetą, pagerinti smegenų ir žarnyno darbą, netgi slopinti uždegimus.

„Nors maisto pasirinkimas yra labai svarbus sveikatai, tačiau svarbu suprasti, kad tam tikras gyvenimo būdo pasirinkimas taip pat turi labai didelį poveikį“, – dėmesį atkreipia gydytojas Alvydas Unikauskas.

Pasak jo, yra 4 svarbiausios gyvenimo būdo strategijos: protarpinis badavimas, miegas, vitaminas D, judėjimas.

Smegenys, gydytojo teigimu, pirmiausiai maitinasi riebalais, todėl jis siūlo 6 produktus smegenims.

Avokadas veiksmingai kovoja su demencija ir kitomis lėtinėmis ligomis. Be to, jis turi 20 pagrindinių maistinių medžiagų, įskaitant kalį.

Nerafinuotas kokosų aliejus gerina skydliaukės darbą, greitina medžiagų apykaitą, padeda išvengti smegenų atrofijos ir kovoja su įvairių ligų sukėlėjais.

20 proc. sviesto riebalų sudaro trumpos ir vidutinio ilgio riebalų rūgščių grandinės, kurios tuoj pat panaudojamos energijai gaminti, bet nepadidina riebalų kiekio kraujyje.  Lydytas sviestas labiau rekomenduojamas kepimui, jo galiojimo laikas ilgesnis.

Kiaušiniuose daug baltymų, bet daug ir riebalų. Daugiausiai juose yra mononesočiųjų, t. y., sveikųjų riebalų. Kiaušiniai naudingi sinapsės formavimui, t. y. , ryšiui tarp ląstelių. 

Lašiša – omega-3 šaltinis, reikalingas maksimaliai smegenų sveikatai. Mokslininkai siūlo valgyti riebios žuvies vieną, du kartus per savaitę, nes tai gali prailginti jūsų gyvenimo trukmę.

Geriausi riešutai – makadamijos ir karijos. Makadamijos riešutuose yra mažiausias riebalų ir didžiausias baltymų ir angliavandenių kiekis, o apie 60 proc. riebalų yra mononesočioji oleino rūgštis.

Karijose taip pat yra magnio, širdžiai naudingos oleino rūgšties, fenolių, antioksidantų ir imuninę sistemą stiprinančio mangano.

Taip pat gydytojas paruošė pirkinių sąrašus sveikam žarnynui, širdžiai, raumenims, prieš uždegimą ir vėžį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
O lasisos kuo maitinamos, pasidomekit! Apie tilapijas pasidomekit,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių