Quantcast

Prieš pat Seimo rinkimus mirė COVID-19 sirgusi komisijos pirmininkė

Spalio 24 dieną, likus dienai iki antrojo Seimo rinkimų turo, mirė 53 metų Suvalkijos krašto bendruomenininkų šeimos narė. Sekmadienį moteris vykusiuose Seimo rinkimuose turėjo užimti vienos rinkimų apylinkės pirmininkės pareigas. Medikai teigia, kad moteris mirė nuo COVID-19, artimieji tikina, kad ji šia liga nesirgo.

Artimieji nežinojo, kad mama sirgo koronavirusu

„Vakar mūsų krašto žmones pasiekė netikėta, liūdna ir skaudi žinia – ligoninės Priėmimo skyriuje vakar (spalio 24 d.) užgeso ir Anapilin išėjo Suvalkijos krašto bendruomenininkų šeimos narė. Mielai, daugelio atmintyje su šypsena lūpose išliksiančiai gyvybingai moteriai pražūtingu tapo viršutinių kvėpavimo takų nepakankamumas. Ji buvo saviizoliacijoje, bet COVID-19, artimųjų teigimu, nebuvo konstatuotas“, – rašoma sekmadienį Marijampolės apskrities laikraščio „Suvalkietis“ feisbuko paskyroje publikuotoje žinutėje. 

Kaip skelbiama, 53-ejų moteris Seimo rinkimuose buvo patvirtinta vienos rinkimų apylinkės pirmininke.

„Facebook“ įrašas.

Marijampolietės dukra Irma portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad mamos mirtis buvo netikėta. „Mes nežinojome, kad mama serga koronavirusu, buvo užsiregistravusi tyrimui, nes turėjo atlikti rinkimų apylinkės pirmininkės pareigas. Ji buvo izoliacijoje, nes jos kolegės buvo užsikrėtę COVID-19, tad mama dirbo iš namų, – pasakojo dukra. – Ji daug metų sirgo bronchine astma, turėjo lėtinių ligų. Neseniai eidama į darbą ji įlipo į balą ir visą dieną darbe buvo šlapiomis kojomis. Nesame tikri, kad mama išties sirgo koronavirusu. Mamą į ligoninę išvežė šeštadienį ir jos gyvybė greitai užgeso.“

Moteris teigia, kad dabar svarbiausia mamą palaidoti, tad kokių veiksmų imsis toliau dar negali pasakyti. 

Apie mirtį paskelbė po kelių dienų

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovė Indrė Ramanavičienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad apie moters mirtį jiems buvo pranešta šeštadienį. „Antroje dienos pusėje su mumis susisiekė rinkiminės apygardos vadovė, kuri informavo, kad vienoje rinkimų apylinkėje mirė pirmininkė. Laiške, kurį atsiuntė apygardos pirmininkė, buvo paminėta, kad galimai velionė galėjo mirti nuo COVID-19, – sakė VRK atstovė. – Žinoma, paskelbėme VRK puslapyje užuojautą ir tikrai labai užjaučiame velionės šeimą ir artimuosius. Toliau apygarda pasirūpino, kad toje apylinkėje darbai vyktų sklandžiai ir būtų parūpintas atitinkamas žmonių kiekis.“

Ir nors moteris mirė šeštadienį, informacija apie šį mirties atvejį oficialioje COVID-19 statistikoje atsirado tik po kelių dienų. Antradienį Nacionalinis visuomenės centras (NVSC) paskelbė, kad vienas iš penkių mirties atvejų, registruotų pirmadienį, užfiksuotas Marijampolės apskrityje – mirusysis priklausė 50-59 metų amžiaus grupei. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 22 d. 

Ir nors artimieji teigia, kad moteris nesirgo COVID-19, Marijampolės ligoninės Ryšių su visuomene specialistė Aistė Visockienė teigė, kad spalio 24 dieną mirusiai moteriai buvo nustatytas koronavirusas. „Koronavirusas buvo nustatytas ne pas mus. Greitoji teigė, kad jie žinojo, kad ji serga koronavirusu (buvo nustatytas spalio 21-22 dieną) ir jie rengėsi vykti kaip pas sergančiąją. Ligoninės priėmime nebuvo darytas tyrimas dėl koronaviruso, tačiau teigiamas atsakymas buvo matomas sistemoje. Ši moteris turėjo gretutinių ligų, tad, ar tikrai koronavirusas buvo mirties priežastis, atsakys teismo medicinos ekspertai“, – sakė ligoninės atstovė. 

freepik.com

Dėl kokių priežasčių ši mirtis buvo įtraukta tik į COVID-19 atvejų statistiką, kuri buvo paskelbta antradienį? „Tiksliai atsakyti negaliu, bet greičiausiai dėl darbų gausos gydytojai nepranešė. Pirmadienį atėjusi skyriaus vedėja pranešė“, – teigė A. Visockienė.

NVSC atstovė Justina Petravičienė nurodė, kad informacijos apie šią mirtį iš ligoninės sulaukė tik pirmadienį, apie pietus. „Asmuo mirė spalio 24 d. Kai mes gauname informaciją iš ligoninių apie mirtį, tada ta informacija patenka į mūsų sistemą ir mes ją paskelbiame. Ši mirtis į sistemą yra įtraukta vakar. Pagal tai, kokie duomenys pateikti NVSC negalime spręsti, ar asmuo turėjo gretutinių ligų, nes tai nebuvo įvardinta “, – aiškino J. Petravičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kkkkk

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Šiaip į dieną po 15 min. reiktų pakviepuoti verdančiu vandeniu su soda. Litrui tarkimgerą v.šaukštą. Šiaip reikia įsivaizduoti pačiam, kad esi sergantis, ir elgtis taip, kad neva neužkrėstum kitų.

na

na portretas
maras Lietuvoj...kitų ligų neliko nei broncito nei širdies nei vėžio ..tik pagal Veryga korona...o gydytojai kitų ligų visai negydo...o privačios gydo visas ligas tik ne visi gali turėt vien už vizitą babkių. Pripaišys koroną aišku, kaip diena..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių