Quantcast

Prezidentūroje garbės donorų vardai bus suteikti 116 kraujo donorų

Prezidentūroje penktadienį garbės donorų vardai bus suteikti 116 kraujo donorų, pranešė Nacionalinis kraujo centras (NKC).

Prezidentūros Kolonų salėje vyksiančiame renginyje bus apdovanoti tie kraujo donorai, kuriems garbės donorų vardai turėjo būti suteikti 2021 metais, tačiau dėl koronaviruso pandemijos to nepavyko padaryti.

Po šio renginio iš viso Lietuvoje bus jau 875 garbės donorai.

Renginio globėjos pirmosios ponios Dianos Nausėdienės teigimu, žmonės, kurie neatlygintinai aukoja kraują ir prisideda gelbstint kitų gyvybes, yra geriausias humaniškumo ir pilietiškumo pavyzdys.

„Be galo svarbu pažymėti, kad vieno žmogaus donacija gali išgelbėti net trijų pacientų gyvybes. Aukojantieji kraują prisideda ne tik gelbstint gyvybes skubiais atvejais, bet ir papildant kraujo atsargų rezervą, kas ypač svarbu mūsų šalies gydymo įstaigoms ir jose dirbantiems bei stebuklus kasdien kuriantiems medikams“, – pranešime spaudai cituojama D. Nausėdienė.

Garbės donoro vardas suteikiamas daugiau kaip 40 kartų neatlygintinai kraujo paaukojusiems donorams. Sulaukę senatvės pensijos amžiaus, garbės donoro vardą turintys asmenys galės gauti antrojo laipsnio valstybinę pensiją, kuri bus papildoma prie įprastos senatvės pensijos.

NKC direktorius Daumantas Gutauskas naujuosius ir jau esamus garbės donorus ragina nepamiršti ir jau dabar, nelaukiant senatvės pensijos amžiaus, kreiptis dėl valstybinės antrojo laipsnio pensijos, kuri nuo šių metų birželio yra padidėjusi iki 130,58 eurų.

„Nemažai donorų tiesiog pamiršta kreiptis dėl II-ojo laipsnio valstybinės pensijos, nors jiems ji ir priklauso. Noriu paraginti, kad 40 kartų ir daugiau kraujo paaukoję donorai, nesvarbu, kiek jiems yra metų, jau dabar kreiptųsi dėl šios pensijos skyrimo. Mes suteiksime visą informaciją ir pagelbėsime paprastai ir greitai paruošti reikiamus dokumentus“, – sako D. Gutauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
daviau nemokamai 47 kartus.ir i jokia prezidentura niekas nekviete...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių