Quantcast

Prezidentūra: vyriausiųjų senjorų skiepijimą reikia gerinti dramatiškai

Vyresnių nei 80 metų senjorų skiepijimą reikia „gerinti dramatiškai“, sako prezidento patarėjas Simonas Krėpšta.

„Mūsų skiepijimo procesas yra pakankamai spartus, bet ne visai taiklus. Turime keisti strategiją, ieškoti būdų, kaip galima pasiekti tuos senjorus. Galbūt ne visi atsiliepia į skambutį, žinutę, su jais reikia kontaktuoti kitais būdais. Šį rodiklį reikia gerinti ir reikia gerinti dramatiškai“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovo patarėjas.

„Čia yra problema, prezidentas ją aptarė su didžiųjų miestų merais. Situacija Kaune ir Vilniuje yra šiek tiek geresnė nei vidutiniškai Lietuvoje“, – pridūrė jis.

Statistikos departamento duomenimis, Vilniuje paskiepyta beveik 47 proc. vyresnių nei 80-ies metų žmonių, Kaune – apie 46 proc., kai bendrai Lietuvoje paskiepytų vyresnių senjorų dalis siekia apie 40 procentų.

Anot S. Krėpštos, pagal šį rodiklį Lietuva atsilieka nuo kitų Europos Sąjungos šalių.

„Airijoje, Švedijoje, Suomijoje, Danijoje – valstybėse, kurios gavo lygiai tiek pat vakcinų kaip ir mes pagal gyventojų skaičių, tie rodikliai yra žymiai geresni“, – sakė jis.

Airijoje, Švedijoje, Suomijoje, Danijoje – valstybėse, kurios gavo lygiai tiek pat vakcinų kaip ir mes pagal gyventojų skaičių, tie rodikliai yra žymiai geresni.

Šalies vadovo teigimu, reikėtų gerinti komunikaciją su senjorais, aktyvinti informavimo kampaniją.

„Klausimas, ar vis senjorai sulaukia aiškios žinutės, kada jie turi ateiti skiepytis, kaip jie galėtų registruotis. Taip pat naujos registravimo sistemos, kada pats žmogus gali ar jo artimasis užregistruoti senjorą – tai irgi būtų palengvinimas. Kaunas, Vilnius tą pradeda labai aktyviai naudoti. Tikėkimės, kiti miestai paseks jų pavyzdžiu“, – kalbėjo S. Krėpšta.

Jis taip pat teigė, kad prezidentas Gitanas Nausėda su Vilniaus, Kauno merais Remigijumi Šimašiumi ir Visvaldu Matijošaičiu, taip pat Savivaldybių asociacijos vadovu ir Jonavos rajono meru Mindaugu Sinkevičiumi aptarė skiepijimą artėjantį savaitgalį.

„Džiugu, kad didieji miestai yra pasiryžę labai aktyviai skiepyti artimiausiomis dienomis. (...) Mažosios taip pat girdime, kad planuoja dirbti laisvomis dienomis ir naudoti tas vakcinas“, – kalbėjo patarėjas.

S. Krėpšta negalėjo įvardinti, kiek iš viso savivaldybių ketina skiepyti šventinį savaitgalį, tačiau ragino jas tą daryti, nes skiepijimas „priartina prie laisvesnio socialinio ir ekonominio gyvenimo“.

Paklaustas apie skiepijimą, sudarant gyvas eiles, jis sakė, kad šalies vadovas pasisako už greitą, objektyvų ir teisingą skiepijimo procesą.

„Tą procesą tikrai įmanoma suvaldyti ir taip suorganizuoti, tinkamai pasiruošus, turime geruosius pavyzdžius (...).Galima suvaldyti procesą taip, kad būtų paskiepyti dideli kiekiai ir neišmetama nė viena dozė, turint rezervinį sąrašą iš tos pačios asmenų grupės, kurie galbūt užrašyti rytoj“, – kalbėjo patarėjas.

Kaip tinkamą proceso valdymo pavyzdį S. Krėpšta įvardijo Kauno sukurtą registracijos skiepams sistemą, kurią perėmė ir Vilnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ka numato

ka numato portretas
balandzio 1 tas bus ir kt dienom tragiskai reikia kad butu gerove ir nebutu senoliu tai likusieji suklestes nes jie mat ne /runkeliai?...

Nepatarėjas

Nepatarėjas portretas
Konstitucija nenumato patarėjų direktyvų premjerui ir sveikatos ministrui... Na ir jumoristas tas Kerėpšta!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių