Quantcast

Premjerė: Lietuvoje rasta PAR koronaviruso atmaina, gresia karantino griežtinimas

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad Lietuvoje nustatyti du Pietų Afrikos Respublikos (PAR) koronaviruso atmainos atvejai. Ministrės pirmininkės teigimu, reaguojant į šią informaciją, gali tekti svarstyti tam tikrus karantino sugriežtinimus.

„Turiu apgailestaudama pasakyti, kad atvejų yra tikrai daug, atvejų skaičius yra stipriai padidėjęs. Buvo nustatyti ir Pietų Afrikos Respublikos viruso atmaina Lietuvoje, kas reiškia ne tik spartesnį plitimą, bet taip pat gali reikšti tam tikrų iššūkių vakcinacijai“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.

Ji pranešė, kad patvirtinti du minėtos COVID-19 atmainos atvejai, dar dėl keleto esama įtarimų.

I. Šimonytė teigė neturinti detalesnės informacijos, kur šios mutacijos nustatytos.

Premjerė neatmetė galimybės, kad artimiausiomis dienomis Vyriausybė svarstys karantino režimo griežtinimus.

„Įvertinus tai, kad šiandien pasiekė žinia apie nustatytą Pietų Afrikos viruso atmainą, neatmesčiau, kad gali tekti svarstyti tam tikrus sugriežtinimus, bet kol kas nenoriu ta tema spekuliuoti“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak jos, gali būti, jog skirtingose savivaldybėse gali būti nustatyti skirtingi karantino režimai.

„Visko gali būti, kad tik labai agresyviu židinių testavimu ir nuolatiniu profilaktiniu testavimu galėsime išlaikyti geltonas savivaldybes, kurios dabar yra geltonos, o savivaldybės, kuriose, deja, padėtis blogėja, Vilnius yra tarp jų, – manau, kad šią savaitę Vilnius bus jau juoda savivaldybė pagal atvejų skaičių, ne tik pagal teigiamų testų skaičių, – todėl kalbėti apie kokius nors didelius laisvinimus be adekvačių kontrolės priemonių, nematau jokio pagrindo“, – sakė I. Šimonytė.

Pietų Afrikoje identifikuotas naujojo koronaviruso variantas, anot kai kurių mokslininkų, gali būti ne toks jautrus COVID-19 vakcinoms.

Iki šiol Lietuvoje nustatyta, kad sparčiai plinta britiškoji koronaviruso atmaina, kuri yra labiau užkrečiama ir nuo jos dažniau mirštama.

Antras visuotinis karantinas Lietuvoje įvestas pernai lapkričio 7 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tt

Tt portretas
Latvijos premjeras į tai pasakė šiandien, kad nuo balandžio 6d.laipsniskai, atlaisvina visus verslus, kurie buvo uzdaryti.

Nėra žodžių

Nėra žodžių portretas
Tai reikėjo šalies sienas uždatyti, o ne drausti judėjimą tarp savivaldybių.. Dabar po visko žmones nukankinot be reikalo, nes vėl virusai iš Afrikos atkeliauja.. Šimonytė pakalbėti protinga bet padaryti kažką protingo taip ir nepavyksta..

jo

jo portretas
ne kartą rašiau,kad reikia uždaryti internetą durnyne.Užkniso debiliški komentarai.Kur sanitarai žiūri...
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių