Quantcast

Premjeras: atvykėliams iš trečiųjų šalių bus privalomas testavimas ir izoliacija

Atvykstantiesiems iš trečiųjų šalių bus privalomas testavimas dėl koronaviruso ir dviejų savaičių izoliacija, po COVID-19 komiteto posėdžio ketvirtadienį pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

Jis taip pat pridūrė, kad tam dar turės pritarti Ministrų kabinetas.

„Atvejis Kaune su koronavirusu užsikrėtusiais asmenimis iš Uzbekistano akivaizdžiai parodė, jog turime tobulinti užsieniečių atvykimo į Lietuvą tvarką. Sprendimas toks: atvykstantiesiems iš vadinamųjų trečiųjų, ne EBPO šalių, bus privalomas testavimas nuo COVID-19 ir dviejų savaičių izoliacija“, – feisbuko paskyroje pranešė S. Skvernelis.

Be kita ko, sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai pavesta nustatyti kriterijų, kurį pasiekus vėl būtų galima grąžinti nurodymą privalomai dėvėti apsaugines veido kaukes.

„Sveikatos apsaugos ministerijai pavesta nustatyti konkretų užsikrėtusių asmenų 100 tūkst. gyventojų kriterijų. Jį pasiekus įsijungtų mechanizmas, leidžiantis svarstyti ir nustatyti privalomą kaukių dėvėjimą tam tikrose erdvėse, pavyzdžiui, prekybos centruose, viešajame transporte ir kitur“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Tuo metu dėl renginių ir žiūrovų skaičiaus didinimo juose ministras pirmininkas pranešė, kad ministerijos pateiks rekomendacijas dėl saugumo priemonių, kurių laikantis nuo rugsėjo žiūrovų skaičius galės būti neribojamas.

„Pabrėžiu, jog kol kas kalbame apie esamas sąlygas. Epidemiologinė situacija Lietuvoje yra ir toliau bus nuolat stebima, jei ji blogės – reikalavimai ir taisyklės keisis“, – rašė premjeras.


Šiame straipsnyje: Saulius SkvernelisKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaprivaloma saviizoliacijaatvykstantys iš trečiųjų šalių

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nauda

Nauda portretas
Dalį gautus milijonų iš ES už COVID atvejus reikia skirti toms įmonėms, kurios pirmenybę teikia savo šalies darbuotojams, o ne įvežtiniams apskretėliams ligų platintojams. Lietuvoje nėra užkrato, tik įvežtinis ir jo židiniai, tai kodėl mes turime nešioti kaukes, reikia apsaugoti šalį nuo įvežtinio užkrato, bet panašu, kad valdininkams naudingi užkrato atvejai, nes tai papildomi milijonai ir tūkstantiniai priedai prie algų.

Anonimas

Anonimas portretas
lauk vyt visus tuos is treciuju saliu !!!

Pagaliau susigriebė

Pagaliau susigriebė portretas
Išvirkit tiems teroristams uzbežkams plovo, apgydikite ir... siųskite namo. Jiems - ne vieta čia kelti grėsmę, reikalvimus. Bet atskira kalba su visomis Lietuvos logistikos bendrovėmis: nevežkit mums į Lietuvą tokių primatų darbininkų, o pradėkite normaliai mokėti lietuviams. Juk tokie uzbekai, kazachai, ukrainiečiai( jie girti jau spėjo pražudyti mūsų jaunus tautiečius) ES degalinėsi, poilsio aikštelėse apdergia tualetus, lipa su baitais ant unitazų, laužo dušus ir gvelbia viską, kas pakliūva sau...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių