Quantcast

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimo Šiaulių medikės privedimo prie savižudybės

  • Teksto dydis:

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Šiaulių medikės privedimo prie savižudybės ir dokumentų klastojimo.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, šis tyrimas pradėtas įvertinus duomenis, „gautus po visuomenę sukrėtusio įvykio, susijusio su Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbusios gydytojos mirtimi“.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas Šiaulių apskrities policijoje, tačiau, siekiant, kad jo eiga nekeltų abejonių dėl objektyvumo, generalinės prokurorės Nidos Grunskienės nurodymu jį organizuoti ir kontroliuoti pavesta Panevėžio apygardos prokuratūrai, atlikti – Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Šiuo metu toliau tęsiamas ikiteisminis tyrimas medikės mirties priežasčiai nustatyti, jį organizuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Respublikinėje Šiaulių ligoninėse dirbusi jauna medikė nusižudė prieš kelias savaites. Anot žiniasklaidos, tragedija galėjo įvykti dėl mobingo darbo vietoje.

Gydymo įstaigos atstovai teigė, kad Anesteziologijos ir intensyvios terapijos centre nuo 2014 metų rugpjūčio dirbusi anesteziologė-reanimatologė buvo atleista iš darbo dėl šiurkštaus pažeidimo gegužės 6 dieną.

Šią savaitę sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, kol baigsis tyrimas dėl galbūt padaryto pažeidimo, nušalino nuo pareigų Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovą Remigijų Mažeiką.

Tokį sprendimą ministras priėmė gavęs Pokyčių inicijavimo grupės siūlymą dėl R. Mažeikos nušalinimo bei Generalinės prokuratūros pavedimą organizuoti „aplinkybių ištyrimą, vadovaujantis Pranešėjų apsaugos įstatymo nuostatomis“.

Galimą R. Mažeikos darbo pareigų pažeidimą tirs specialiai tam sudaryta ministerijos komisija, jai vadovauja ministerijos patarėja Eglė Butkevičienė. Ji savo išvadą turi pateikti vėliausiai po 30 dienų.

Padėtį ligoninėje aiškinasi ir A. Dulkio sudaryta Pokyčių inicijavimo grupė, ši iki rugpjūčio 1-osios turės parengti siūlymus, „kokiose srityse ir kokie veiksmai turi būti atlikti, siekiant užtikrinti saugią darbo aplinką bei darbuotojų psichologinę gerovę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano nuomone

Mano nuomone portretas
Pirmiausia reikėtų išsiaiškinti ne "mobingą aplamai", o faktą kieno interesus pažeidė gydytoja, kad ji buvo atleista už šiurkštų drausmės pažeidimą tą gegužės 6d.

Tegul būna prakeikti visi kurie tyčiojasi is kitų

Tegul būna prakeikti visi kurie tyčiojasi is kitų portretas
Ne jai reikėjo žudytis o tokius išgamas reikia naikinti ,kaip tarakonus ,kurie tyčiojasi is žmonių , žemina.Tokiu labai daug priviso.O medikai turi garbingą profesiją , dauguma jų baigė studijas nemokamas, vadinasi is mūsų mokesčių mokėtojų pinigų .Yra tokių medikų kurie manau pasirinko ne tą profesiją o gal profesija del garbės ir papildomų pinigų, kuriuos moka pacientai . Turime gerbti visų profesijų žmonės ,nes visokių profesijų žmonių reikia.Todel nepateisinama tai kas ivyko Šiauliuose.Turi atrodo ir tėvus ta medikė, nejaugi nepastebejo, kad kažką pergyvena jų dukra.Tie išgamos bus likimo nubausti ,nes visada ateina toks laikas ir kiekvienam., už padarytą skriaudą , blogį reikią atlyginti.Sako yra paskutinė aukščiausio bausmė parazitui.Tada jau niekas nepadės.Kokia ji nerašysiu,baisi.

Vėl sureikšminami medikai

Vėl sureikšminami medikai portretas
kitų profesijų savižudžių nėra? nėra savižudžių vaikų, kuriuos prie to privedė patėviai ar narkomanai draugai? kas jau kas, o medikai nusipelno tik paniekos, visuomenės dugnas - medikai, jie ligoti, jų vaikai defektyvūs, anūkai - išsigimę, jų kvalifikacija neatitinka minimalių reikalavimų, -žmogeliai dažnai darbo vietoje sėdi pachmelingi, nemažai jų tarpe ir narkomanų ar narkomanų tėvai yra - jų vaikai dauguma su priklausomybėmis nuo kvaišalų, alkoholio, defektyvūs nebepagydomai... apie ką čia tas ažiotažas? Padugnėms pristigo dėmesio? Netaikau velionei - amžiną atilsį, bet medikų sureikšminimas jau nemalonus iki begalybės - visi žinom jų pomėgius ir galimybes - dugne tie visi medikai, ligos jų nebepagydomos... kinta medicinos paslaugų modeliai, senieji specialistai bus pastumti į šoną - štai, ir kelia triukšmą degradai. Čia pareikšta nuomonė.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių