Quantcast

Po poros mėnesių Kinija žada pradėti koronaviruso vakcinos klinikinius tyrimus

  • Teksto dydis:

Kinija jau balandžio pabaigoje gali pradėti naujojo mirtino koronaviruso vakcinos klinikinius tyrimus, teigia šalies mokslo ir technologijų viceministras Xu Nanpingas.

Mokslininkai visame pasaulyje kuria vakcinas ir galimas koronaviruso COVID-19 gydymo priemones. Pirmąkart naujasis virusas pastebėtas Kinijos Uhano mieste gruodį.

Nuo šio viruso Kinijoje mirė jau daugiau nei 2 200 žmonių, juo užsikrėtusiųjų skaičius viršija 75 tūkst. Tuo tarpu užsienyje koronavirusu užsikrėtė jau apie 1 100 žmonių, nuo jo mirė 11.

„Kelios mokslininkų komandas bando įvairias potencialios vakcinos kūrimo technikas, manome, kad pirmosios vakcinos klinikiniai tyrimai bus pradėti maždaug balandžio pabaigoje“, – spaudos konferencijoje sakė Xu Nanpingas.

Pasak jo, Kinija vakcinų kūrimo ir jų tyrimų srityje „iš esmės neatsilieka nuo kitų“.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) antradienį pareiškė, kad gali prireikti ilgiau nei metų, kol žmonėms bus prieinama koronaviruso vakcina.

„Vakcinos (kūrimas) gali trukti ilgai, iki 12–18 mėnesių, toks yra pasiruošimas blogiausiai situacijai“, – sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Kinijos Nacionalinės sveikatos komisijos direktoriaus pavaduotojas Zeng Yixinas tikino, kad šalyje šiuo metu koronaviruso vakcinos kuriamos iš viso penkiais būdais.

Tarp šių būdų – neaktyvių koronavirusų naudojimas vakcinos kūrimui, genų inžinerijos pagalba taip pat masiškai kuriami baltymai, kurie galėtų veikti kaip naujojo koronaviruso antigenai. Bandoma ir modifikuoti jau esamas gripo vakcinas, teigė Zeng Yixinas.

„Šiuo metu kai kurie projektai jau pasiekė bandymų su gyvūnais stadiją“, – sakė jis.

JAV mokslininkai trečiadienį paskelbė sukūrę pirmąjį atominio lygmens 3D modelį, kuriame atkurta prie žmogaus ląstelių prisikabinanti ir jas užkrečianti koronaviruso dalis. Tai yra itin svarbus žingsnis kuriant vakciną ir vaistus nuo naujojo COVID-19 koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

griuk is juoko

griuk is juoko portretas
nera priesnuodzio,o jie porina " pasveiksta", 'pasveiksta' tie, kurie visiskai nesirgo siuo baisiu virusu... !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių