Quantcast

Po COVID-19 atvejų šuolio NVSC prašo sąmoningumo: užsikrėtus informuoti kontaktus

Daugėjant koronaviruso (COVID-19) atvejų epidemiologai prašo ir žmonių sąmoningumo – susirgus informuoti didelės rizikos sąlytį turėjusius asmenis, kad jie izoliuotųsi.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) išplatino pranešimą, kad dėl didelio krūvio epidemiologinė diagnostika vėluoja, todėl svarbus gyventojų susitelkimas.

Gavus teigiamą COVID-19 testo rezultatą NVSC ragina izoliuotis, informuoti didelės rizikos sąlytį turėjusius asmenis, kad izoliuotųsi ir užpildytų anketą internetiniu adresu ir lauktų NVSC specialistų skambučio izoliacijoje.

Anot pranešimo, reikia kreiptis į šeimos gydytoją, klausyti jo nurodymų, o kai susisieks NVSC specialistas, teikti jo prašomą informaciją, nepykti ant specialisto, jei kreipiasi ne tą pačią ar net ne kitą dieną.

Didelės rizikos sąlytį turėjusiu laikomas žmogus, kuris su užsikrėtusiuoju bendravo mažesniu nei dviejų metrų atstumu ilgiau nei 15 minučių, arba asmuo, turėjęs tiesioginį fizinį kontaktą.

Mažos rizikos sąlytį su užsikrėtusiuoju koronavirusu turėjusiu laikomas žmogus, bendravęs didesniu nei dviejų metrų atstumu trumpiau nei 15 minučių.

Per praėjusią parą Lietuvoje registruotas dar vienas naujų COVID-19 atvejų rekordas – 424, mirė dar penki žmonės.

Kaip ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, liga iš viso nustatyta 8663 asmenims, tebeserga 4727, pasveiko – 3773.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 125 žmonių – penkiomis mirtimis daugiau, nei pranešta trečiadienį. Dėl kitų priežasčių mirė 38 užsikrėtusieji.

Izoliacijoje šiuo metu yra 31 tūkst. 575 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių