Quantcast

Sostinėje gimė pirmasis ukrainiečių naujagimis: šeimos planai – labai žemiški

  • Teksto dydis:

Vilniaus klinikinėje ligoninėje gimė pirmasis mieste ukrainiečių naujagimis. LNK parengtame reportaže galima išgirsti toli nuo namų gimusios mažylės ukrainietės verksmus.

„Gydytojai yra labai geri, suprantantys, daug padėjo, todėl gimdymas buvo nesunkus. Dabar ji apgaubta dėmesiu ir meile. Personalas skiria nemažai dėmesio mano ir vaikelio priežiūrai“, – kalbėjo mažylės mama Sivinch Zhur.

Gydytojai pasakoja, kad mama į ligoninę atvyko netikėtai, jau prasidėjus gimdymui.

„Pats gimdymas yra staigmena šeimai, kadangi tai dažniausiai prasideda netikėtai. Tačiau personalui staigmenų nebuvo. Esame pasiruošę visą parą. Sunku pasakyti, kaip jautėsi mama, bet gimdymas buvo visiškai sklandus. Visiškai sveikas naujagimis, sveika mama. Jau galvojam, kad artimiausiu laiku galėsim išrašyti iš ligoninės“, – pasakojo Vilniaus klinikinės ligoninės gimdymo skyriaus vedėjas Egidijus Jakiūnas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

S. Zhur su mama dėl Ukrainoje vykstančių karo baisumų iš karto atvyko į Lietuvą, čia pradeda antrąjį gyvenimo mėnesį. Mama norėjo pagimdyti saugiai, dėl to ir pasirinko mūsų šalį. Kol močiute tapusi gimdyvės Sivinch mama anūkę jau matė, tėtis – kariauja fronte, todėl išvydo tik mažylės nuotrauką telefone. Visgi dėl vieno jau spėjo sutarti.

„Ji bus Karina. Tėčio emocijos tryško per kraštus, kai sužinojo, kad jo dukrelė išvydo pasaulį. Jis jos labai laukė“, – prasitarė S. Zhur.

„Tėčio emocijos tryško per kraštus, kai sužinojo, kad jo dukrelė išvydo pasaulį. Jis jos labai laukė“

Nauja šeima tolimų planų neturi, o ir artimiausi – labai žemiški.

„Dabar augsime: valgysime, miegosime, o vėliau – pažiūrėsim. Pusmetį pabūsime Lietuvoje, o vėliau, kai ji sustiprės, leisimės į ilgą kelią – į namus. Ten jos labai laukia dėdės, tetos ir visa giminė“, – tęsė S. Zhur.

Mažylė gavo ir dovaną, įamžinančią Lietuvos ir Ukrainos bendrystę – smėlinuką, ant kurio parašytas užrašas „Vilnius myli tave“.

Sostinėje tai – pirmasis ukrainiečių naujagimis. Tačiau Lietuvą išvydusių yra ir daugiau. Klaipėdoje 24-erių gimdyvė pagimdė antrąją dieną atvykusi į šalį.

Nors valstybės institucijos tikslios informacijos apie tai, kiek ukrainiečių jau gimė Lietuvoje, neturi, bet tikina, kad jų nėra daug. Iki šiol į Lietuvą atvyko beveik 45 tūkstančiai karo pabėgėlių. Beveik pusė iš jų – vaikai.


Šiame straipsnyje: naujagimiaiVilniaus klinikinė ligoninėukrainiečiaiLNK turinyskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių