Quantcast

Testavimosi grimasos: Kaune tenka laukti keturias paras, o į kitą miestą niekas nenuveža

  • Teksto dydis:

Koronavirusas įgauna naują pagreitį – mobilieji punktai užpildyti 100 procentų, praneša LNK.

Karštoji korona linija po švenčių tapo dar karštesnė – skambinančiųjų padaugėjo beveik dvigubai. „Skambučių per pastarąsias tris šių metų dienas mes sulaukėme apie 17 tūkstančių. 13 tūkst. iš jų buvo sausio 3 dieną, pirmadienį“, – sakė Karštosios linijos 1808 koordinatorė Agnė Oradauskaitė.

Operatoriai sako: krūvis – didžiulis. „Pastarosiomis dienomis, ypatingai prieš ir po švenčių, – tikrai labai daug. Kažkada per dieną vidutiniškai būdavo 250 skambučių, dabar, manau, panašiai“, – teigė Karštosios linijos operatorė Sonata Adomavičienė.

Beveik visi skambinantieji jaučiasi prastai. Vienas tokių, pajutusių simptomus ir norėjusių pasidaryti tyrimą, buvo kaunietis Nerijus. Tačiau tyrimui laisva vieta buvo tik už keturių dienų. Kauniečiui pasiūlė, kad testą jis važiuotų atlikti į mažesnį miestą, šiuo atveju, į Kaišiadoris. „Davė savivaldybės telefono numerį, nes pasakiau, kad neturiu, kaip nuvykti. Sakė, kad yra pavežėjai. Tai ką, dabar veš iš mokesčių mokėtojų pinigų? Bardakas baisus“, – piktinosi vyras.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Jis sakė nustebęs, kad sergančiuosius siūlo nuvežti į kitą miestą. Vis dėlto, nei tą, nei kitą dieną, kai buvo registruotas tyrimui, Nerijus pavežėjui neprisiskambino ir liko be testo.

„Jeigu asmuo registruojasi į vieną miestą, jam yra duodamas būtent to miesto savivaldybės kontaktinis numeris. Tačiau jei žmogus registruojasi į kitą miestą, jis gali pasiteirauti savivaldybės, ar jam padės toje situacijoje, tačiau mes negalime ir konsultantai tikrai neužtikrina, kad jį pavėžės į kitą miestą“, – akcentavo A. Oradauskaitė.

Tuo tarpu, Kauno savivaldybė sako, kad per dvejus pandemijos metus teko vežti beveik 100 tūkstančių kauniečių. Tačiau ši paslauga taikoma tik Kauno mieste – į kitus miestus nevežama. Registruotis gali tik turintys ligos simptomus ir neturintys absoliučiai jokios galimybės, kas galėtų pavėžėti.

Kad norinčių testuotis tiek, kad tenka važiuoti kitur, pastebėjo ir prezidentas. „Man teko girdėti, kad kauniečiui norint pasidaryti testą, teko net registruotis Kazlų Rūdoje. Tai įsivaizduokite, kaip pasinaudoti testavimu žmogui, kuris turi ir ribotas finansines galimybes, užimtas visą darbo dieną“ – „Žinių radijui“ sakė Gitanas Nausėda.

„Skaičiai pakankamai padidėję. Jeigu prieš kelias savaites atlikdavome 600-650 PGR tyrimų ir dar likdavo laisvų vietų, tai šiuo metu stebime padidėjimą. Mobilus punktas yra maksimaliai užimtas – per dieną – 900-950 PGR tyrimų“ – teigė Kauno mobilaus punkto koordinatorius Lukas Pavlavičius.

Praėjusią savaitę iš visų Kaune atliktų PGR testų, 30 proc. buvo teigiami. Tai – keturiais procentiniais punktais daugiau nei prieš šventes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių