Quantcast

„Pfizer“ jau kuria COVID vakciną prieš omikron atmainą

„Pfizer“ jau pradėjo kurti savo COVID-19 vakcinos versiją, skirtą konkrečiai omikron atmainai, jei paaiškėtų, kad dabartiniai skiepai veiksmingi prieš šią naują atmainą, pirmadienį sakė JAV vaistų gamintojos vadovas Albertas Bourla.

A. Bourla teigė CNBC, kad jo įmonė penktadienį pradėjo bandyti dabartinę vakciną prieš omikron atmainą, apie kurią pirmą kartą pranešta Pietų Afrikoje, ir tai vėl sukėlė baimę dėl pasaulinės COVID-19 infekcijų bangos. „Nemanau, kad gautas rezultatas parodys, jog vakcinos neapsaugo“, – sakė A. Bourla. Tačiau bandymai gali parodyti, kad esami skiepai „apsaugo mažiau“, o tai reiškia, kad „turime sukurti naują vakciną“, teigė A. Bourla.

„Penktadienį sukūrėme pirmąjį DNR šabloną, kuris yra pirmas galimas naujos vakcinos kūrimo proceso poslinkis“, – sakė jis.

A. Bourla palygino situaciją su ankstesniu šių metų scenarijumi, kai „Pfizer“ ir jos partnerė Vokietijoje „BioNTech“ per 95 dienas sukūrė vakciną, kilus susirūpinimui, jog ankstesnė formulė neveiks prieš delta, nors galiausiai ši versija nebuvo panaudota. Dabartinė vakcina yra „labai veiksminga“ prieš delta, sakė vadovas ir pridūrė, kad įmonės tikisi 2022 metais galėsiančios pagaminti keturis milijardus vakcinos dozių.

A. Bourla taip pat sakė esąs „visiškai įsitikinęs“, kad „Pfizer“ neseniai pristatytos antivirusinės tabletės bus veiksmingas gydymas nuo mutacijų sukeltų infekcijų, įskaitant omikron. Įrodyta, kad naujai užsikrėtusiems didelės rizikos pacientams, kurie pradedami gydyti per tris dienas nuo simptomų atsiradimo, „Pfizer“ tabletės beveik 90 proc. sumažina hospitalizavimą arba mirtį.

 


Šiame straipsnyje: PfizerCOVID-19Albertas Bourla

NAUJAUSI KOMENTARAI

setas

setas portretas
o kur KOHO postulatai....? ,ar cia vel viskas is lempos..................

A

A portretas
Nuo deltos irgi padeda?)))

4

4 portretas
Senai jau esu sukūręs ta vakciną ir svarbu kad padeda, jeigu gyvenu su uzsikretusiais ir nesusergu ir ne tik nuo COVID
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių