Quantcast

Patarimai, padėsiantys šaltuoju metu išlikti energingiems ir žvaliems

  • Teksto dydis:

Dienoms trumpėjant ir orui šaltėjant, daugelį žmonių užplūsta tingulys ir apatija. Kaip likti sveikiems, energingiems ir žvaliems šaltaisiais sezonais?

Kaip praneša femalefirst. co.uk, jeigu jums sunku rytais lipti iš šiltos lovos ir nerandate jėgų atlikti dienos darbams, jums padės šie patarimai:

Ruduo ar žiema – ne priežastis liautis sportuoti.  Nuolat sportuojant stiprėja mūsų kūnas bei imunitetas. Fiziniai pratimai pakelia nuotaiką ir išvaiko tingulį. Sportas taip pat stiprina atmintį.

Patalpose palaikykite vienodą temperatūrą – neprikaitinkite per daug, tuomet tapsite mieguistas ir vangus. Naktį temperatūra miegamajame turi siekti 19 – 21 laipsnį šilumos.

Gerai išsimiegokite.  8 valandos miego užtikrins žvalumą ir būsite energingi.

Valgykite pusryčius.  Niekuomet nepradėkite dirbti darbų, jeigu jūsų skrandis yra tuščias. Vaisiai, grūdai padeda sutelkti dėmesį.

Nepersidirbkite. Jeigu nebesutelkiate dėmesio – padarykite bent penkių minučių pertrauką.  Pailsėkite, tuomet į užduotį pažvelgsite kitomis akimis.

Pasitikėkite savimi.  Tai didžiausias motyvas gerai dirbti. Jeigu jums nesiseka, nesijaudinkite ir nepanikuokite, geriau išanalizuokite priežastis ar paprašykite aplinkinių pagalbos.

Klausykitės mėgstamos muzikos.  Muzika pakelia nuotaiką.

Nepamirškite pavalgyti. Valgykite reguliariai, sveiką ir subalansuotą maistą. Tuomet pasisemsite energijos ir nealinsite organizmo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oneusernfrall

oneusernfrall portretas
working out is the funnest thing ive ever ever done in my life. i used to be well-fed and disliked my life, but for the second time ever all is cool because i work out all the time anyday im stressed because of it. and i have crappy angst days where that happens.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių