Quantcast

Paslaptingas virusas plinta toliau: Taivanas pranešė apie pirmą užsikrėtimo atvejį

Taivanas antradienį pranešė apie pirmą patvirtintą užsikrėtimo nauju, į SARS panašiu koronavirusu atvejį jo teritorijoje, o vyriausybė perspėjo žmones nevykti į Kinijos Uhano miestą, kur šis virusas atsirado.

Taivano pacientė yra šeštą dešimtį metų einanti moteris, gyvenanti Uhane ir pirmadienį atvykusi į salą su tokiais simptomais kaip karščiavimas, kosulys ir gerklės skausmas.

Azijos valstybės sugriežtino priemones naujojo viruso plitimui stabdyti, mirties nuo jo atvejų skaičiui Kinijoje padidėjus iki šešių, o užsikrėtimo atvejų skaičiui – iki beveik 300.

Taivano pacientė apie savo simptomus pranešė karantino pareigūnams, atvykusi į Taojuano oro uostą. Ji iškart buvo nuvežta į ligoninę gydyti, paskelbė salos Ligų kontrolės centras (LKC).

Moteris pareigūnams sakė Uhane nesilankiusi jokiuose vietos turguose ir neturėjusi kontaktų su paukščiais ar laukiniais gyvūnais.

Pareigūnai stebi maždaug 46 tuo pačiu lėktuvu atskridusius keleivius ir įgulos narius.

LKC dėl Uhano paskelbė aukščiausio laipsnio pavojų ir paragino visuomenę be būtinybės nevykti į šį Kinijos miestą.

„Prašome visuomenės nepanikuoti, nes šis asmuo į ligoninę buvo nuvežtas tiesiai iš oro uosto ir nepateko į bendruomenę“, – sakoma LKC pareiškime. Jame nurodoma, kad apie atvejį pranešta Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) ir Kinijos pareigūnams.

Naujasis koronavirusas, panašus į ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) sukėlėją, jau pateko į Tailandą, Japoniją, Pietų Korėją ir Taivaną.

Manoma, kad protrūkio židinys yra Uhane veikęs jūrų gėrybių turgus, bet taip pat pranešama, kad šiuo virusu žmonės tikriausiai gali užsikrėsti ir nuo kitų žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ten

ten portretas
kos milijardas dingtu ,zemeje zmogui butu lengviau ir negrestu klimato kaita,bet....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių