Quantcast

Pasaulyje užfiksuota pirmoji mirtis po pakartotinio užsikrėtimo COVID-19

Nyderlanduose užfiksuota pirmoji pasaulyje mirtis po pakartotinio užsikrėtimo koronavirusu. Tai pirmadienį pranešė šalies naujienų agentūra „BNO News“.

Jos žiniomis, mirė 89 metų amžiaus moteris, kuriai anksčiau buvo diagnozuotas vėžys. Liepą ji buvo paguldyta į ligoninę ir patikrinta dėl koronaviruso. Testo rezultatas buvo teigiamas. Po penkių dienų, išnykus infekcijos simptomams, pacientė buvo išrašyta.

Po dviejų mėnesių moteris vėl buvo atgabenta į ligoninę, ji karščiavo ir kosėjo. Testo dėl koronaviruso rezultatas vėl buvo teigiamas. Aštuntą dieną pacientės būklė pablogėjo, o po dviejų savaičių ji mirė. Viruso genetinė seka patvirtina pakartotinės infekcijos versiją.

„BNO News“ žiniomis, iki šiol pasaulyje užregistruoti 23 pakartotinio užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Pirmasis atvejis buvo užfiksuotas Honkonge rugpjūčio 24 d. 20 pacientų pasveiko, du šiuo metu yra gydomi.

Pastarąjį mėnesį Nyderlanduose per parą nustatomų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius vis didėja. Pirmadienį COVID-19 diagnozuotas 6 854 žmonėms – šis skaičius beveik 500 didesnis negu diena anksčiau. Padėtis kelia didelį Nyderlandų vyriausybės susirūpinimą. Prieš savaitę šalyje buvo imtasi kai kurių ribojamųjų priemonių, kurios, kaip manoma, antradienį bus sugriežtintos.

Nyderlanduose pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo užfiksuotas vasario 27 d., pirmoji mirtis – kovo 6 d. Iki šiol koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 181 tūkst. žmonių, per 6,5 tūkst. infekuotųjų mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vis iškyla naujų pasekmių

  Vis iškyla naujų pasekmių portretas
Stebėtis sunku nes liga yra neištirta ir daug spėlionių ir nežinomųjų taip pat dar daug.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių