Quantcast

Pasaulyje bendras COVID-19 atvejų skaičius perkopė 12 mln.

Pasaulyje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius peraugo 12 milijonų, trečiadienį skelbė „Reuters“. Per daugiau nei septynis mėnesius trunkantį protrūkį koronavirusas jau pasiglemžė daugiau nei pusės milijono žmonių gyvybes.

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, sergamumas COVID-19 yra tris kartus didesnis nei sergamumas sezoniniu gripu.

Dauguma koronaviruso smarkiai paveiktų valstybių jau švelnina karantino priemones, tačiau kai kurios kitos, pavyzdžiui, Kinija ir Australija, užsikrėtimo atvejų smarkiai padaugėjus ir vėl įvedė naują karantino priemonių paketą. Ekspertai teigia, kad į įprastą darbo ir socialinio gyvenimo tempą visiškai sugrįžti negalėsime iki pat to laiko, kai bus sukurta vakcina.

Apie pirmąjį užsikrėtimo atvejį Kinijoje buvo pranešta sausio pradžioje. Užsikrėtimų skaičius 6 mln. spėjo pasiekti per 149 dienas. Tačiau šiam rodikliui padvigubėti – COVID-19 atvejų skaičiui pasiekti 12 mln. – prireikė tik 39 dienų.

Pasaulyje bendras su COVID-19 siejamų mirčių skaičius pasiekė 546 000. Panašus skaičius žmonių visame pasaulyje kasmet miršta nuo sezoninio gripo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

morka

morka portretas
zmones jau nedurni savo statistika susikiskite i tam tikra vieta kuri yra verta nulio
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių